Reklam
Reklam

Organisatie verantwoordelijk voor tientallen hennepkwekerijen

De politie in Apeldoorn heeft maandag 26 oktober 2020 drie personen aangehouden voor deelname aan een organisatie gericht op beroepsmatige hennepteelt. De verdachten zijn alle door de raadkamer in gevangenhouding gesteld. Het gaat om een 27-jarige man uit Sliedrecht, een 27-jarige man uit Etten-Leur en een 36-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats.

Organisatie verantwoordelijk voor tientallen hennepkwekerijen
Editör: Turkinfo.nl
15 Kasım 2020 - 11:56
Reklam

Er zijn woningen doorzocht in Breda, Sliedrecht en Zoetermeer waarbij er beslag is gelegd op onder meer voertuigen, zoals te zien op de foto's. 

58 woningen

De politie kwam de organisatie op het spoor na een hennepkwekerij in februari 2020 op de Korenstraat in Apeldoorn. De groepering wordt in verband gebracht met maar liefst 58 woningen die sinds half 2017 werden gehuurd voor hennepteelt. De locaties lagen verspreid over heel Nederland, geen provincie werd gespaard. In 2020 werden 29  van de 58 hennepkwekerijen aangetroffen, de rest ervoor.

Valse identiteiten

De hennepkwekerijen bevonden zich in woningen die door particulieren werden verhuurd. De huurders deden zich voor als een Chinees stel of gezin die werkzaam waren bij het plaatselijke restaurant. De daders maakte daarbij gebruik van vervalste identiteitsdocumenten en loonstroken. In werkelijkheid werden de woningen volledig gebruikt ten behoeve van de beroepsmatige hennepteelt. De verhuurders bleven vaak achter met veel schade in hun panden en een huurcontract van iemand die niet bleek te bestaan. Op de meeste locaties is de burgemeester overgegaan tot tijdelijke sluiting van de panden die allemaal in dichtbevolkte gebieden lagen.

Groot gevaar

In de kweekpanden werden vaak personen aangetroffen zonder rechtmatige verblijfstatus in Nederland. Die personen verbleven in de panden onder minimalistische omstandigheden. Vermoedelijk werden zij ingezet voor de verzorging en om het pand een bewoonde indruk te geven. Ook was er in alle aangetroffen kwekerijen sprake van brandgevaar aangezien de stroom illegaal en amateuristisch was aangesloten.
Politie

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum