Pijnlijk nieuws uit İstanbul: 29 doden bij brand in Beşiktaş: 29 doden en 1 gewonde bij renovatiewerkzaamheden

Istanbul, Turkije - Bij een brand in een gerenoveerd entertainmentcentrum in Beşiktaş, een wijk van Istanbul, kwamen op dinsdag 29 mensen om het leven. Een andere man raakte gewond en ligt in het ziekenhuis.

Pijnlijk nieuws uit İstanbul: 29 doden bij brand in Beşiktaş: 29 doden en 1 gewonde bij renovatiewerkzaamheden
Editör: Turkinfo.nl
03 Nisan 2024 - 07:48 - Güncelleme: 03 Nisan 2024 - 08:03

De brand brak uit in een discotheek op de begane grond van een 16 verdiepingen tellend gebouw. Op het moment van de brand waren er arbeiders in het gebouw bezig met renovatiewerkzaamheden.

De oorzaak van de brand is nog onduidelijk. Er wordt vermoed dat er kortsluiting is opgetreden. De brandweer doet nog onderzoek.

Drie officieren van justitie en twee ambtenaren van de inspectie van de administratie zijn belast met het onderzoek naar de zaak. Acht mensen werden gearresteerd in verband met de brand.

De lichamen van de slachtoffers zijn naar het mortuarium gebracht voor identificatie. Familieleden van de slachtoffers die ter plaatse de噩耗vernamen, kregen flauwte-aanvallen.

De gouverneur van Istanbul, Davut Gül, bezocht de plaats van het ongeluk en sprak met de pers. Hij verklaarde dat de renovatiewerkzaamheden aan het gebouw legaal waren en dat het gebouw een geldige vergunning had.

Gül betuigde zijn medeleven aan de nabestaanden van de slachtoffers en wenste de gewonde een spoedig herstel.

De Turkse regering heeft een onderzoek naar de brand ingesteld. Er wordt nagegaan of de veiligheidsvoorschriften nageleefd werden.

©TURKİNFO.NL

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Tüm gelişmelerden haberdar olmak için Turkinfo Hollanda Haber'i:

Adreslerinden takip edin!