Reklam
Reklam

Ruim eenvierde van Duitse bevolking heeft migratieachtergrond

Het aantal mensen met een migrantenachtergrond in Duitsland is met 2 procent gestegen ten opzichte van het voorgaande jaar en bereikte 22,3 miljoen. wat overeenkomt met 27,2 procent van de bevolking.

Ruim eenvierde van Duitse bevolking heeft migratieachtergrond
Editör: Turkinfo.nl
13 Nisan 2022 - 08:20
Reklam

Aantal inwoners met een migrantenachtergrond stijgt in Duitsland 

Volgens het Duitse Federale Bureau voor de Statistiek (Destatis) Mikrozensus heeft 27,2 procent van de bevolking een migratieachtergrond. Op 1 januari 2022 woonden 22,3 miljoen personen met een migratieachtergrond in Duitsland. Dat komt neer op 27,2 procent van de Nederlandse bevolking. 

Meest voorkomende migratieachtergrond
Van de bevolking met een migrantenachtergrond heeft 53 procent (ongeveer 11,8 miljoen) in 2021 de Duitse nationaliteit, terwijl 47 procent een buitenlandse nationaliteit heeft.
Terwijl 62 procent (13,9 miljoen) van de immigranten afkomstig uit een Europees land, hun kinderen of kleinkinderen uit hen bestaan, zijn 7,5 miljoen van deze immigranten van Europese oorsprong afkomstig uit lidstaten van de Europese Unie.
Van alle immigranten zijn 5,1 miljoen Aziaten, 3,5 miljoen uit landen in het Midden-Oosten en 1,1 miljoen uit Afrikaanse landen.

Turkije op de eerste plaats
Turkije staat op de eerste plaats met 12 procent, terwijl Polen op de tweede plaats staat met 10 procent in de lijst van landen waar immigranten die in Duitsland wonen vandaan komen.

Polen werd gevolgd door Rusland en Kazachstan met 6 procent en Syrië met 5 procent.
In Duitsland, het dichtstbevolkte lid van de Europese Unie (EU), bleef de bevolking op 83,2 miljoen, geregistreerd aan het einde van 2019 en 2020

Destatis stelde dat ongeveer een derde (7,2 miljoen) van de immigranten thuis alleen Duits spreekt, en dat de meest gesproken talen naast het Duits Turks zijn met 8 procent, Russisch met 7 procent en Arabisch met 5 procent.

©TURKINFO.NL


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum