Reklam
Reklam

Turken naar de stembus

Het stemmen is begonnen in de presidents- en parlementsverkiezingen van Turkije. Meer dan 64,1 miljoen mensen hebben zich geregistreerd om te stemmen voor de verkiezing van de president en parlementariërs voor de komende vijf jaar.

Turken naar de stembus
Editör: Turkinfo.nl
14 Mayıs 2023 - 10:18
Reklam
Miljoenen kiezers zijn begonnen met het naar de stembus gaan in Turkije toen de presidents- en parlementsverkiezingen begonnen op zondag om 8.00 uur lokale tijd 

Meer dan 64,1 miljoen mensen hebben zich geregistreerd om te stemmen, waaronder meer dan 1,76 miljoen mensen die al in het buitenland hebben gestemd en 4,9 miljoen kiezers die voor het eerst stemmen.

Er zijn in totaal 191.885 stembussen opgezet voor kiezers in het land.

Elke kiezer brengt twee stemmen uit, een voor de president en een voor parlementariërs, die beiden een ambtstermijn van vijf jaar zullen dienen.

Kiezers zullen kiezen tussen president Recep Tayyip Erdogan, die herverkiezing zoekt, de belangrijkste oppositiekandidaat Kemal Kilicdaroglu en Sinan Ogan.

Muharrem Ince, een andere presidentskandidaat, heeft zich op donderdag uit de race teruggetrokken.

Meer dan 30 politieke partijen en meer dan 150 onafhankelijke parlementaire kandidaten zullen meedoen aan de verkiezingen.

Er zijn vijf multiparty-blokken in de race: de People's Alliance, Nation Alliance, Ancestral Alliance, Labor and Freedom Alliance en Union of Socialist Forces Alliance.
©TURKİNFO.NL

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum