Reklam
Reklam

Turkije begint met uitrol van zelfgemaakt Turkovac COVID-19-vaccin

Turkije is donderdag in grotere ziekenhuizen in het hele land begonnen met de toediening van het zelf ontwikkelde COVID-19-vaccin Turkovac.

Turkije begint met uitrol van zelfgemaakt Turkovac COVID-19-vaccin
Editör: Turkinfo.nl
01 Ocak 2022 - 14:35 - Güncelleme: 01 Ocak 2022 - 14:43
Reklam
Het baanbrekende vaccin werd ontwikkeld in samenwerking met de Erciyes-universiteit in de provincie Kayseri en de Turkse gezondheidsinstituten van het ministerie van Volksgezondheid.

Turkije kondigde vorige week aan dat het inheemse Turkovac-vaccin toestemming had gekregen voor gebruik in noodgevallen.
Wij vertrouwen op ons vaccin

Mehmet Ali Kizildag, wiens eerste vaccinatie Turkovac was, zei dat hij ernaar uitkeek om het inheemse vaccin te krijgen.

"We hebben tot vandaag gewacht omdat we veel vertrouwen hebben in onze Turkse artsen," verklaarde Kizildag, 40, die eraan toevoegde: "Godzijdank hebben we vandaag ons vaccin gekregen."

"We hebben vertrouwen in onze regering, we hebben ook vertrouwen in ons vaccin," zei Halil Cebi, 45, die ook van plan is de Turkovac-prik te krijgen. "Iedereen kan vertrouwen hebben in zijn regering en zich laten vaccineren. Hopelijk kunnen we op deze manier de pandemie overleven en bestrijden."

Omer Lutfi Kiziloglak, 56, die koos voor Turkovac als een booster prik na het krijgen van twee doses van het BioNTech vaccin, zei dat hij had gewacht op de inheemse vaccin voor een lange tijd.

"Omdat het lokaal is, hebben we er vertrouwen in."

"Ook al zijn er andere vaccins beschikbaar, ik zou dit aan iedereen aanraden," voegde hij eraan toe.
©TURKINFO.NL
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum