Reklam
Reklam

Turkije: Geen tekenen van virussen gevonden bij passagiers uit Iran

De Turkse minister van Volksgezondheid Fahrettin Koca bevestigde woensdag dat er geen tekenen zijn van het dodelijke nieuwe coronavirus bij passagiers die uit Iran zijn aangekomen.

Turkije: Geen tekenen van virussen gevonden bij passagiers uit Iran
Editör: Turkinfo.nl
26 Şubat 2020 - 08:22
Reklam
Minister van Volksgezondheid zegt geen bevestigde gevallen in Turkije
Ongeveer 132 Turkse burgers kwamen dinsdag in de hoofdstad Ankara aan nadat ze uit Iran waren geëvacueerd, waar 15 doden door het coronavirus zijn bevestigd.

Koca benadrukte dat het besluit om ze in quarantaine te plaatsen werd genomen in overeenstemming met de aanbevelingen van het wetenschappelijk comité van het ministerie van volksgezondheid met betrekking tot het niet nemen van risico's omdat vier van de passagiers symptomen van verkoudheid hadden en anderen de stad Qom hadden bezocht, het epicentrum van het virus in Iran .

"Met 132 passagiers en 10 bemanningsleden wil ik zeggen dat we geen passagiers hebben met koorts boven de 38 graden", vertelde hij aan verslaggevers.

"In het algemeen wil ik erop wijzen dat ze in goede staat verkeren en dat er in deze zin geen ademhalingsproblemen of soortgelijke problemen zijn."

Koca verklaarde dat tests voor de detectie van 24 verschillende virussen zijn uitgevoerd op de passagiers met verkoudheidssymptomen en dat ze zijn opgevolgd.

Hij zei dat monsters van tweederde van de passagiers werden genomen en de rest werd gecontroleerd.

Turkije zal vrachtvliegtuigen die de komende dagen met hulp naar China worden geladen en woensdag diagnostische kits naar Iran sturen om aan de vraag van het land te voldoen.

Iran heeft tot nu toe 95 bevestigde gevallen gemeld.
©MD 
TURKİNFO.NL
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum