Reklam
Reklam

Turkije retourneert 25.000 expats voor Ramadan

Expats komen terug uit 59 landen, zodat ze de heilige maand Ramadan met hun gezin kunnen doorbrengen tijdens een uitbraak van het coronavirus

Turkije retourneert 25.000 expats voor Ramadan
Editör: Turkinfo.nl
17 Nisan 2020 - 10:12
Reklam

Terwijl de coronaviruspandemie de krantenkoppen blijft domineren, zal Turkije bijna 25.000 expats uit 59 landen terugbrengen, zodat ze de islamitische heilige maand Ramadan thuis met hun families kunnen doorbrengen.

De Turkse vice-president Fuat Oktay zei op Twitter dat Turkije altijd bij zijn volk is gebleven, ongeacht hun locatie, te midden van de pandemie, die wereldwijd tienduizenden levens heeft geëist.
Oktay zei dat de Turkse natie en staat vastbesloten zijn de coronaviruscrisis het hoofd te bieden met de hulp van de gemeenschap en solidariteit van het land.

De ramadan begint op 24 april.
Tot dusver heeft het nieuwe coronavirus 1.643 levens in Turkije geëist, met 74.000 geregistreerde gevallen. Het land heeft al tienduizenden Turkse staatsburgers die in het buitenland wonen, gerepatrieerd.
COVID-19, de ziekte veroorzaakt door het coronavirus, is in december vorig jaar ontstaan ​​in Wuhan, China en heeft zich verspreid over ten minste 185 landen en regio's over de hele wereld. Het epicentrum verschuift naar Europa en de Verenigde Staten.

De pandemie heeft meer dan 145.000 mensen gedood en ongeveer 2,16 miljoen mensen besmet, terwijl meer dan 548.000 zijn hersteld van de ziekte, volgens cijfers die zijn opgesteld door de Amerikaanse Johns Hopkins University.

©MD 
TURKINFO.NL


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum