Reklam
Reklam

Turkije: samenwerking met Nederland kan onze productie van cannabis versnellen

MÜSİAD Bestuurslid Soner Meşe geeft aan dat cannabisproductie een belangrijke meerwaarde kan bieden voor Turkije. De samenwerking in hennepproductie met Nederland zal ons proces versnellen, aldus Soner Meşe.

Turkije: samenwerking met Nederland kan onze productie van cannabis versnellen
Editör: Turkinfo.nl
29 Ocak 2019 - 07:07
Reklam

Nadat president Erdogan de hennep productie bespreekbaar heeft gemaakt, is het de meest besproken onderwerp van de afgelopen dagen in Turkije. In 19 provincies is het nu toegestaan legaal te planten.



In industriele cannabis is het verslavingsgehalte veel lager en wordt hierdoor het risico geëlimineerd. Zo werd de weg voor opnieuw gecontroleerde teelt geopend.



Zaden, stammen, vezels, bladeren en zelfs de afval is nuttig. Van de bladeren worden medicijnen, van de vezels worden draden, van het zaagsel wordt brandstof gegenereerd. Het absorbeert kooldioxide en reinigt de lucht. Het groeit met 12 centimeter per dag. Na 4 maanden kan al geoogst worden.



De samenwerking met Nederland versnelt ons



Hoe is de situatie in de wereld?



35 duizend hectare hennep wordt geplant in Europa. 25 duizend ton bloemen, 75 duizend ton vezels wordt hiervan verkregen. De economische waarde hiervan zou rond de 70-80 miljard euro kunnen zijn. Het meest vooruitlopende land van Europa is Nederland. We kunnen partnerschappen aangaan met landen die dit goed doen. Ik zie Nederland als de juiste partner. We kunnen naar Nederland gaan en daar de faciliteiten zien en hier gezamenlijke productie proces met Nederlandse bedrijven bespreken. Daardoor winnen we tijd en kunnen we samen in de wereld opereren.



Deze bloemen zijn de medicijnen voor kanker



Is het niet verboden om hennep bloemen in Turkije te verzamelen?



Ja, het is verboden. De reden is een hoog cannabispercentage. Dus we verliezen een grote waarde. Deze bloemen is het grootste medicijn tegen kanker. Tevens wordt het ook gebruikt in pijnstillers. Dit zou zeker onder toezicht gebruikt moeten worden voor het produceren van medicijnen. Nederland doet dit al. We moeten een correcte planning maken. We moeten industriële Turkse cannabis produceren, omdat cannabis erg laag is in industriële cannabis. Dan kunnen we het verspreiden naar Diyarbakır en Urfa naar Şırnak.



@Turkinfo

Berichtgeving met bron Turkinfo en @MD mogen niet gepubliceerd en/of gebruikt worden zonder schriftelijke toestemming.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum