Reklam
Reklam

Turks IT bedrijf gekozen om 'kritieke' NAVO-inlichtingensoftware te ontwikkelen

Alle NAVO-faciliteiten over de hele wereld zullen binnenkort software voor de inlichtingeninfrastructuur gebruiken die is ontwikkeld door een Turks defensiebedrijf.

Turks IT bedrijf gekozen om 'kritieke' NAVO-inlichtingensoftware te ontwikkelen
Editör: Turkinfo.nl
30 Ocak 2023 - 07:52
Reklam

STM, een Turks staatsdefensiebedrijf, heeft aangekondigd dat het twee grote contracten heeft binnengehaald met betrekking tot de aansturing, verzameling, verwerking, verspreiding en het gebruik van inlichtingeninformatie binnen de NAVO.
Het besluit is genomen door het NAVO Communications and Information Agency (NCI Agency), dat alle acquisitie, implementatie en onderhoud van communicatie- en informatiesystemen voor de leiders en commandanten van de alliantie verzorgt.

STM versloeg de concurrentie van verschillende toonaangevende softwarebedrijven uit NAVO-lidstaten om naar eigen zeggen "een van de grootste softwareontwikkelingsprojecten ooit door de NAVO aan Türkiye toegewezen" binnen te halen.

STM en het NCI Agency tekenden twee contracten na pre-gunningsonderhandelingen met betrekking tot de projecten, officieel Intelligence Functional Services (INTEL-FS 2) genoemd, aldus een verklaring van zaterdag.

"De software die door STM zal worden ontwikkeld, zal de NAVO-commando's ondersteunen bij het sturen, verzamelen, verwerken, verspreiden en gebruiken van inlichtingen", aldus het bedrijf.

"Alle NAVO-commando's en militaire bases over de hele wereld zullen hun inlichtingenstroom beheren via de software die STM zal ontwikkelen en moderniseren."
De INTEL-FS2-projecten zullen naar verwachting over drie en een half jaar worden voltooid.

De nieuwe deal voor deze "kritieke software" is een van de grootste exportprojecten die Türkiye ooit van de NAVO heeft ontvangen met betrekking tot softwareontwikkeling, beweerde Guleryuz.
©TURKİNFO.NL


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum