Reklam
Reklam

Turks vliegtuig verlaat China met evacués

Evacuees worden 14 dagen in quarantaine geplaatst in overeenstemming met de incubatietijd van het coronavirus.

Turks vliegtuig verlaat China met evacués
Editör: Turkinfo.nl
01 Şubat 2020 - 08:37 - Güncelleme: 01 Şubat 2020 - 08:42
Reklam
Een vrachtvliegtuig met 42 passagiers vertrok zaterdag naar Turkije na de evacuatie van Turkse burgers uit Wuhan, China, de stad in het hart van een dodelijke uitbraak van het coronavirus.

Elf militairen, zes gezondheidswerkers, twee journalisten en een vertegenwoordiger van het ministerie van Buitenlandse Zaken zitten aan boord van het vliegtuig dat om 6 uur 's ochtends lokale tijd in Wuhan aankwam.

De evacués werden gescreend door Turkse gezondheidsdeskundigen met behulp van een team van zes deskundigen die zijn aangesteld om bloedtesten uit te voeren en de gezondheidsomstandigheden te scannen om het potentiële risico in Turkije te elimineren. 

Als een van de passagiers tijdens de vlucht enig symptoom vertoont, worden ze naar een speciale sectie in het vliegtuig gebracht. 

Een totaal van zes van de 48 mensen besloten om niet terug te keren naar Turkije met hun eigen toestemming, zei de minister van Volksgezondheid van het land Fahrettin Koca zaterdag op Twitter.

Tijdens de gezondheidscontroles, werden geen symptomen waargenomen in een passagier, Koca onderstreepte.

Een totaal van 48 mensen, met inbegrip van burgers van Azerbeidzjan, Albanië en Georgië, zouden naar verwachting na de gezondheidscontroles naar het vliegtuig worden gebracht.

Eenmaal in Turkije zullen ze allemaal naar een ziekenhuis in Ankara worden overgebracht, waar ze 14 dagen in quarantaine zullen verblijven in overeenstemming met de incubatietijd van het virus.
©MD 
TURKİNFO.NL

 


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum