Turkse trots: De elektrische Togg T10X

Volgens het Duitse tijdschrift Stern is de Togg T10X, geproduceerd door de Turkse Automobile Enterprise Group (TOGG), een prestigeobject geworden voor Turken.

Turkse trots: De elektrische Togg T10X
Editör: Turkinfo.nl
09 Nisan 2024 - 21:23

De Togg T10X, met zijn continue internetverbinding en mogelijkheid tot op afstand te worden bijgewerkt, wordt beschreven als een "smart apparaat". De auto heeft een vermogen van 320 kW, een koppel van 700 Nm en een bereik van 468 kilometer.

Stern besteedt speciale aandacht aan het digitale ecosysteem van de Togg T10X en de innovaties die het biedt. Het artikel vermeldt dat Togg, in plaats van te vertrouwen op Apple of Google, zijn eigen besturingssysteem heeft ontwikkeld en een app store heeft zoals een smartphone.

De passagiersruimte van de Togg T10X is ontworpen als een tweede leefruimte of woonkamer. Het infotainmentsysteem is hierop afgestemd. In het Togg-ecosysteem is het mogelijk om radio te luisteren, vliegtickets te boeken, online te winkelen, te winkelen bij Migros en zelfs belastingaangiftes te doen.

Ook aan entertainment is gedacht in de Togg T10X. AI-Radio maakt op basis van het geselecteerde muziekgenre afspeellijsten die passen bij de smaak van de gebruiker. De schermen kunnen ook worden gebruikt om digitale kunstwerken te bekijken.

Het artikel gaat ook in op de technische specificaties van de Togg T10X. Het AWD Long Range-model heeft een batterijcapaciteit van 88,5 kilowatt uur, een vermogen van 320 kW / 435 pk en een koppel van 700 Nm. De auto heeft vierwielaandrijving en een maximale actieradius van 468 kilometer volgens de WLTP-norm. De motoren zijn van Bosch.

De Togg T10X heeft een draaicirkel van 9,50 meter en weegt 2.165 kilogram, maar is toch zeer wendbaar. Met de grote batterij kan een bereik van 523 km worden gehaald en de auto kan qua opladen goed concurreren met de concurrentie.

Het plan van Togg om 1000 snellaadstations in Turkije te installeren wordt ook in het artikel genoemd. In Duitsland, met een Turkse bevolking van 1,5 miljoen, wordt verwacht dat er vraag zal zijn naar deze auto. De prijzen voor Duitsland zijn nog niet bekend, maar in Turkije zullen de prijzen naar verwachting beginnen bij 40.000 euro en kunnen oplopen tot meer dan 65.000 euro.

De conclusie van het artikel luidt: "De Togg T10X is niet alleen een elektrische auto, maar ook een showcase van Turkse engineering en design. Deze auto laat zien dat Turkije op weg is om een ​​belangrijke speler te worden in de automobielindustrie."

©TURKİNFO.NL

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Tüm gelişmelerden haberdar olmak için Turkinfo Hollanda Haber'i:

Adreslerinden takip edin!