Reklam

Turkse vaccin gaat binnen 2 weken tweede testfase in

Turkije begint met testen van tweede fase van eigen COVID-19 vaccine. Nadat de fase 1-evaluaties zijn voltooid, zijn de fase 2-onderzoeken gepland om over twee weken te starten,

Turkse vaccin gaat binnen 2 weken tweede testfase in
Editör: Turkinfo.nl
07 Aralık 2020 - 09:26
Reklam

Turkije: COVID-19-vaccine onderzoek op weg naar de volgende fase
Volgens de onderzoeker zullen ongeveer 200-250 vrijwilligers worden gevaccineerd met een eigen vaccin genoemd ERUCOV-VAC-vaccin in fase 2. 

In een gesprek met Anadolu Agency zei Ahmet Inal, plaatsvervangend hoofd van een klinische praktijk en onderzoekscentrum in de centrale provincie Kayseri, dat als onderdeel van de fase 1-onderzoeken van het ERUCOV-VAC-vaccin, begin november 44 vrijwilligers werden gevaccineerd met de eerste dosis. Er zijn geen bijwerkingen gemeld.


Nadat de fase 1-evaluaties zijn voltooid, zijn de fase 2-onderzoeken gepland om over twee weken te starten, zei Inal.

"We hebben alle gegevens van het vaccin gecontroleerd, het lokale vaccin is veilig en effectief", zei hij, eraan toevoegend dat ongeveer 200-250 vrijwilligers gepland zijn om in fase 2 te worden gevaccineerd.

Hij zei ook dat het vaccin zo snel mogelijk in gebruik moet worden genomen om de verspreiding van het virus tegen te gaan.

'Omdat we 82 miljoen inwoners hebben. Als we denken aan het vaccineren van twee doses in een jaar, levert dat 164 miljoen [doses] op, ”zei Inal.

Het ERUCOV-VAC-vaccin wordt ontwikkeld aan de Erciyes University in de centrale provincie Kayseri met steun van de Turkse Institutes of Health Administration (TUSEB).

Sinds COVID-19 vorig jaar december in China opkwam, heeft het meer dan 66,84 miljoen mensen besmet en wereldwijd meer dan 1,53 miljoen levens geëist, volgens een schatting van de Amerikaanse Johns Hopkins University.

* Geschreven door Sena Guler

©TURKINFO.NL

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum