Reklam
Reklam

AI-initiatieven nemen in 7 jaar met 33 keer toe

Halil Aksu, die in 2017 het Turkish Artificial Intelligence Initiative (TRAI) oprichtte, merkt op dat het aantal AI-initiatieven in 7 jaar met 33 keer is gestegen. Hij stelt dat er nu bijna 400 ondernemers op dit gebied actief zijn, en dat de meesten van hen goed gefinancierd zijn en erg succesvol zijn.

AI-initiatieven nemen in 7 jaar met 33 keer toe
Editör: Turkinfo.nl
23 Mart 2024 - 16:16
Reklam

De positie van Turkije in de AI-competitie

Aksu zegt dat Turkije erin geslaagd is om toe te treden tot de topcompetitie van de AI-liga, waartoe ook landen als de VS, China, Engeland, Canada, Frankrijk, Duitsland en Japan behoren.

De impact van AI op de werkgelegenheid

Aksu benadrukt dat AI banen kan schrappen in beroepen die zich lenen voor automatisering en die nuttig zijn. Hij citeert een uitspraak die hij erg waardeert: "AI zal je baan niet afpakken, maar een mens die je werk met AI beter, sneller en efficiënter kan doen, zal dat wel doen. Dit geldt voor bijna elk beroep."

AI en aardbevingspredictie

Aksu antwoordt op de vraag of AI aardbevingen kan voorspellen met:

"Absoluut. We moeten nu als volgt denken: alles wat we met het menselijk intellect kunnen doen, kunnen we ook met AI doen. Sterker nog, we kunnen het veel beter en sneller doen. Aardbevingspredictie is gebaseerd op het verzamelen van data uit het veld en het analyseren van statistische modellen. Door dit proces met behulp van lerende systemen en geavanceerde algoritmen uit te voeren in plaats van met het menselijk intellect of traditionele IT-systemen, kunnen we veel betere voorspellingen doen."

©TURKİNFO.NL

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum