Reklam
Reklam

De dodentol van de aardbeving in Oost-Turkije stijgt tot 22

39 mensen gered van puinhopen van ingestorte huizen, gebouwen, zegt de Turkse minister van Binnenlandse Zaken.

De dodentol van de aardbeving in Oost-Turkije stijgt tot 22
Editör: Turkinfo.nl
25 Ocak 2020 - 10:53
Reklam

Het dodental van de krachtige aardbeving van vrijdag in Oost-Turkije is gestegen tot 22, zei de minister van Binnenlandse Zaken van het land op zaterdag.

",,Vier mensen stierven in Doganyol van Malatya [stad] en 18 anderen in Elazig," bovengenoemde Suleyman Soylu op een persconferentie samen met gezondheidsminister en milieu en Verstedelijking minister in beving-hit provincie Elazig.

In totaal werden 39 mensen gered van het puin van ingestorte huizen en gebouwen, voegde Soylu eraan toe.

Hij zei dat er besloten is om een gevangenis in de oostelijke provincie Adiyaman in Turkije te evacueren, die als gevolg van de beving beschadigd is geraakt.

Ondertussen zei de Turkse minister van Volksgezondheid Fahrettin Koca dat 128 gewonden in de ziekenhuizen werden behandeld en dat 34 van hen op intensive care afdelingen zaten.
De Turkse minister van Milieu en Verstedelijking Murat Kurum raadde de lokale bevolking aan om geen beschadigde huizen binnen te gaan als de naschokken voortduren in de regio.

De 6,8-magneetbeving raakte de oostelijke provincie Elazig om 20.55 uur lokale tijd (1755GMT) op vrijdag, met zijn epicentrum in het district Sivrice, samen met de naburige provincies en landen met inbegrip van Syrië en Georgia".

©MD 
TURKİNFO.NL


Reklam

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum