Reklam
Reklam

De krachtigste paspoort ter wereld is bekend, Nederland staat op de vierde plaats

In een wereld waar grenzen steeds meer vervagen en internationale reizen een integraal onderdeel van ons leven worden, neemt de waarde van een paspoort als toegangspoort tot de wereldscene toe. De recente publicatie van de Henley Passport Index voor 2023 werpt licht op de dynamiek van wereldwijde mobiliteit en plaatst landen in een rangorde op basis van de kracht van hun paspoorten.

De krachtigste paspoort ter wereld is bekend, Nederland staat op de vierde plaats
Editör: Turkinfo.nl
03 Aralık 2023 - 13:09
Reklam
"De krachtigste paspoort ter wereld is bekend, Nederland staat op de vierde plaats, terwijl Turkije op de 52e plaats staat

Volgens de Henley Passport Index staan Singapore, Duitsland en Spanje op de hoogste trede van het podium als de landen met de krachtigste paspoorten in 2023. Deze beoordeling is gebaseerd op het aantal landen waarin paspoorthouders zonder visum kunnen reizen. Opvallend is dat Turkije op de 52e plaats staat, terwijl Nederland samen met Oostenrijk, Denemarken, Ierland en het Verenigd Koninkrijk de vierde plaats inneemt.

De Henley Passport Index, die elke drie maanden wordt bijgewerkt, gebruikt gegevens van de International Air Transport Association (IATA) om de wereldwijde rangschikking van 199 paspoorten vast te stellen. Dit instrument biedt niet alleen inzicht in de mobiliteitsmogelijkheden van individuen maar weerspiegelt ook de internationale betrekkingen en diplomatieke kracht van naties.

Een blik op de top van de lijst onthult de volgende landen met de sterkste paspoorten:
  • Singapore, Duitsland, Spanje
  • Japan
  • Zuid-Korea, Finland, Frankrijk, Zweden
  • Oostenrijk, Denemarken, Ierland, Nederland, Verenigd Koninkrijk
  • Noorwegen, België, Malta, Portugal
  • Polen
  • VS, Australië, Canada
Nederlanders hebben het voorrecht om zonder visum naar 188 landen te reizen, met 146 landen die volledig visumvrij toegankelijk zijn, 29 landen waar visum bij aankomst verkregen kan worden, en 13 landen met eTA-toegang.

Aan de andere kant vinden we Turkije op de 52e plaats, met visumvrije toegang tot 114 landen. Het is interessant op te merken dat de Henley Passport Index ook kleine nuances tussen paspoorten in overweging neemt, zelfs als ze hetzelfde aantal visumvrije bestemmingen bieden.

Deze jaarlijkse beoordeling biedt niet alleen een inzicht in de wereldwijde reisvrijheid maar weerspiegelt ook de veranderende geopolitieke dynamiek die de kracht van paspoorten beïnvloedt. Terwijl sommige landen hun positie consolideren, blijft het een voortdurende uitdaging voor anderen om hun paspoortkracht te verbeteren in een steeds veranderende wereld.
©TURKİNFO.NL

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum