Reklam
Reklam

De marktwaarde van THY overtreft de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa

De marktwaarde van Turkish Airlines (THY) bereikte in totaal 191,3 miljard TL (9,78 miljard euro tegen huidige wisselkoersen), meer dan de marktwaarde van de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa.

De marktwaarde van THY overtreft de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa
Editör: Turkinfo.nl
06 Aralık 2022 - 07:50
Reklam

De marktwaarde van THY, dat wordt verhandeld op Borsa Istanbul, bereikte gisteren 191,3 miljard TL, waarbij de aandelenkoers met 8 procent steeg tot 138,60 lira. De aandelenkoers van het bedrijf, die op 31 december 2021 20,02 TL bedroeg, steeg met 592,3 procent, een record sinds het begin van het jaar.

Zo overtrof de totale marktwaarde van THY, die 9,78 miljard euro bereikte tegen de huidige wisselkoers (19,56 lira), de marktwaarde van 9,28 miljard euro van de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa.

De aandelenkoers van THY bereikte gisteren ook de historische piek met 141 TL.
De koers van het aandeel Lufthansa is sinds het begin van het jaar met 25,7 procent gestegen, van 6,18 euro naar 7,77 euro.

Lufthansa Group stond op de rand van faillissement door Kovid-19
Terwijl THY de negatieve financiële omstandigheden van de Kovid-19-epidemie snel overwon en zijn winst in 2022 zeer sterk verhoogde met zijn doorbraken op wereldschaal, was het herstel van Lufthansa na de epidemie niet eenvoudig.
Vanaf het derde kwartaal van het jaar waren de totale inkomsten van THY met 6,1 miljard dollar 52 procent hoger dan de totale inkomsten in dezelfde periode van 2019, terwijl de vrachtinkomsten in dezelfde periode met 110 procent stegen tot ongeveer 880 miljoen dollar.

Volgens de laatste financiële resultaten bedroeg de nettowinst van THY over het derde kwartaal 1,5 miljard dollar.

Terwijl de Kovid-19-epidemie de wereldwijde luchtvaartindustrie in een grote crisis bracht, dreigde de Lufthansa Group, die ook eigenaar is van Eurowings, Swiss, Brussels en Austrian Airlines, door de betreffende epidemie op het punt van faillissement te staan.

De regeringen van Zwitserland, Oostenrijk en België, met name de Duitse regering, hebben het bedrijf van een faillissement gered door in 2020 een reddingspakket van 9 miljard euro te verstrekken. Het bedrijf hoefde slechts een deel van dit herstelpakket te gebruiken.

Door de daling van de passagiersvraag tijdens de epidemie was het voor luchtvaartmaatschappijen moeilijk om via kapitaalverhoging geld op te halen. Nu de vraag van passagiers zich herstelde, haalde Lufthansa Group in oktober 2020 2,14 miljard euro op om een deel van het openbare reddingspakket terug te betalen.

Aan de andere kant maakte Lufthansa Group in het derde kwartaal van 2021 voor het eerst bedrijfswinst bekend "in de Kovid-19-crisis", aangezien de opheffing van de wereldwijde reisbeperkingen tijdens de Kovid-19-uitbraak de vraag naar vluchten in de zomer deed toenemen.

©TURKİNFO.NL


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum