Reklam
Reklam

DENK: Artsen trekken stekker er sneller uit bij allochtone ouderen

DENK-lijsttrekker Kuzu vindt dat allochtone ouderen gediscrimineerd worden. Dat gaat heel ver, blijkt uit een livestream van de partij op Facebook. Artsen laten zieke allochtone ouderen eerder sterven, suggereert hij.

DENK: Artsen trekken stekker er sneller uit bij allochtone ouderen
Editör: Turkinfo.nl
27 Şubat 2017 - 05:35
Reklam

Kuzu zegt in een livestream, waarin hij vragen van kijkers beantwoordt (zie onderaan) dat de aanpak van islamofobie, discriminatie en racisme een van de grootste uitdagingen is waar Nederland voor staat. Hij komt met voorbeelden.



Zo noemt hij de discriminatie van schoolgaande jongeren, maar wat hem 'echt verdriet doet' is de medische behandeling van ouderen. "Ik heb van een aantal artsen, medisch specialisten gehoord dat ze signalen krijgen en zelf hebben meegemaakt dat bij ouderen die een allochtone achtergrond hebben de stekker er eerder wordt uitgehaald dan bij autochtone ouderen." 



Taalachterstand



Volgens de DENK-leider heeft dat vooral te maken met een taalachterstand. "Dan vraagt een arts: knipper met je ogen. En als dat dan niet gebeurt, zegt de arts: het heeft geen zin, trek de stekker er maar uit." Bij Turkse artsen zouden de opdrachten beter worden uitgevoerd.



Kuzu noemt het onbegrijpelijk dat dit anno 2017 in Nederland gebeurt. "Wij gaan hier echt werk van maken." Zo zouden er meer tolken ingezet moeten worden. De DENK-leider gaat er  de minister over bevragen, zegt hij in het filmpje (na ruim 10 minuten).



'Herkennen dit niet'



Artsenfederatie KNMG herkent de bewering van DENK-leider zeker niet.  "De suggestie van DENK-lijsttrekker Kuzu, dat artsen zieke allochtone ouderen eerder zouden laten overlijden, past duidelijk in de verkiezingscampagne. De gedane bewering herkennen wij zeker niet."


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum