Reklam
Reklam

Douane Ontdekt €300.000 aan Goud in Theepakketten tijdens Schiphol Controle

Tijdens een routine bagagecontrole op Schiphol heeft de Douane op 21 december 2023 goudstaven ontdekt met een waarde van €300.000 bij een passagier. De 45-jarige vrouwelijke passagier had de goudstaven op ingenieuze wijze verstopt in theepakketten en kon geen logische verklaring geven voor deze handeling.

Douane Ontdekt €300.000 aan Goud in Theepakketten tijdens Schiphol Controle
Editör: Turkinfo.nl
12 Ocak 2024 - 10:15
Reklam

Het aangetroffen goud vertegenwoordigde een waarde van €300.000 en had een zuiverheid van 99,9%. Volgens de regelgeving moeten personen die meer dan €10.000 aan geld of andere liquide middelen over de grens meenemen, hiervan aangifte doen. Tijdens de controle bij de gate kon de vrouw echter niet aantonen dat zij aan deze verplichting had voldaan. Na verdere ondervraging door douane-experts kon zij evenmin een logische verklaring geven voor de herkomst van het goud, wat resulteerde in inbeslagname van het goud.

De vondst werd gedaan tijdens een inspectie van de ruimbagage van de vrouw, die met een vlucht uit Argentinië op Schiphol was aangekomen en van daaruit direct naar China wilde doorreizen.

De vrouw werd aangehouden door de FIOD op verdenking van het schenden van de aangifteplicht voor liquide middelen en witwassen. Ze heeft tot 2 januari 2024 in voorlopige hechtenis gezeten. Na afstand te hebben gedaan van het goud en een boete van €25.000 te hebben betaald, is zij in vrijheid gesteld.

De Europese Unie (EU) streeft ernaar witwassen en financiering van terrorisme te bestrijden door een aangifteplicht op te leggen voor liquide middelen boven €10.000.

In het afgelopen jaar heeft de Douane op Schiphol maar liefst 72 verdachten overgedragen aan de FIOD en de Koninklijke Marechaussee vanwege vermoedens van witwassen. Deze verdachten waren gezamenlijk betrokken bij een bedrag van €3,2 miljoen.

©TURKİNFO.NL

Foto: Douane 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum