Reklam
Reklam

Duitse toeristen kiezen massaal voor Turkije als vakantieland

Türkiye trok in de eerste helft van dit jaar zo'n 16,4 miljoen buitenlandse bezoekers, een jaarlijkse stijging van 185,7%, aldus officiële gegevens op vrijdag. De meeste toeristen kwamen vanuit Duitsland naar Turkije

Duitse toeristen kiezen massaal voor Turkije als vakantieland
Editör: Turkinfo.nl
14 Ağustos 2022 - 08:28
Reklam

Turkije is in trek
Uit cijfers van het ministerie van Cultuur en Toerisme blijkt dat ruim 2 miljoen Duitsers Turkije het in januari-juni hebben bezocht. Dat is een stijging van maar liefst 168 procent ten opzichte van de bezoekcijfers van 2021.

Ze werden gevolgd door Russen met 1,5 miljoen bezoekers, Britten met 1,3 miljoen en Bulgaren met 1,2 miljoen in de eerste zes maanden van 2022.
Istanbul, de grootste stad van Turkiye qua bevolking en een grote trekpleister voor toeristen, verwelkomde 41,3% van alle buitenlandse bezoekers, of 6,8 miljoen in de eerste helft.

De beroemde Turkse badplaats Antalya behaalde de tweede plaats met 24,7% of meer dan 4 miljoen toeristen. Edirne in het noordwesten van Turkije, grenzend aan zowel Bulgarije als Griekenland, volgde met een aandeel van 10,7% of 1,8 miljoen bezoekers.
De meeste toeristen kwamen vanuit Duitsland naar Antalya
Gouverneur Ersin Yazıcı zei: De gouverneur van Antalya, Ersin Yazıcı, verklaarde dat het aantal buitenlandse toeristen dat dit jaar naar de stad kwam meer dan 7 miljoen bedroeg, met in de eerste plaats Duitse gasten.

Yazıcı verklaarde dat Antalya een van de belangrijkste toeristische bestemmingen van de wereld is en zei:
"Het aantal toeristen uit het buitenland heeft de 7 miljoen overschreden en we hebben in de eerste plaats Duitse gasten. In de periode van 1 januari tot en met 31 juli kwamen 1 miljoen 363 duizend 526 gasten uit Duitsland en 1 miljoen 275 duizend 353 gasten uit Rusland naar onze stad. We zijn blij dat onze Duitse gasten koploper zijn in het aantal toeristen."
Yazıcı benadrukte dat ze elke kwestie met betrekking tot toerisme, met name veiligheid, nauwlettend volgen, en zei dat toeristen 7 dagen en 24 uur veilig en comfortabel in de stad kunnen reizen, en dat de politie en gendarmerie in dit opzicht zeer gevoelig zijn.



©TURKINFO.NL


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum