Reklam
Reklam

Een Zwitsers stuntvliegtuig gestort in Nederland

De F-5 vliegtuig, die gisteren voorbereidende vluchten had voor de landmachtdagen van vandaag en morgen, is neergestort. De piloot heeft zich kunnen bevrijden met de schietstoel.

Een Zwitsers stuntvliegtuig gestort in Nederland
Editör: Turkinfo.nl
10 Haziran 2016 - 06:03
Reklam

De vliegtuig, lid van de acrobaten team van de Zwitserse luchtmacht, die voorbereidende vluchten aan het doen was voor de luchtmachtdagen in Leewarden, is gestort.



Volgens verklaring van de plaatselijke brandweer is de vliegtuig van het type F-5 neergestort in een meer vlakbij het plaatsje Bitgum.



Over de oorzaak van het ongeluk wordt nog niets verteld. De piloot wist zichzelf te redden door gebruik te maken van de schietstoel.



Na het neerstorten van de vliegtuig heeft de neergestorte vliegtuig nog vlam gevat.



De media geeft aan dat omstanders, die het hebben zien gebeuren, zagen dat 2 vliegtuigen in de lucht tegen elkaar botsten. Verder wordt aangegeven dat 1 van de vliegtuigen hierdoor neergestort is en de andere het gelukt is om de vliegtuig tot landing te brengen.



Op de Nederlandse landmachtdagen, die georiganiseerd worden voor het publiek om kennis te maken met de landmacht, zullen ook Turkse acrobaten actief zijn met vluchten, het Turkse team Türk Yıldızları.



 


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum