Reklam
Reklam

Einde Zwarte Piet tijdperk in zicht in Nederland

Televisiezender RTL brengt een einde aan de knecht van Sint-Nicolaas, de zwarte piet.

Einde Zwarte Piet tijdperk in zicht in Nederland
Editör: Turkinfo.nl
25 Ekim 2016 - 05:12
Reklam

Televisiezender RTL stopt met de Zwarte Piet als knecht van Sint-Nicolaas, het jaarlijks traditionele kinderfeest van Nederland waarbij jaren de Zwarte Piet niet te missen was als de knecht van Sinterklaas. RTL heeft aangegeven dat ze hiermee stoppen om een halt te roepen tegen het discriminerende effect van de Zwarte Piet en deze te zullen vervangen door een schoorsteen Piet. Deze Pieten zullen roet vegen op hun gezicht hebben in plaats van zwart te zijn.



De hele commotie rondom Zwarte Piet is ontstaan toen voor het eerst vorig jaar een lid van de Verenigde Naties, de Jamaicaanse Verene Shpeherd, dit bestempelde als racistisch en aangaf dat dit per direct moest stoppen. Er werd verder gezegd dat de Zwarte Piet herinneringen oproept aan de slavernij en daardoor oproept tot discriminerende gedachten.



De meeste Nederlanders blijven erbij dat de Zwarte Piet niets te maken heeft met racisme en dat de Zwarte Piet juist een kindervriend is die ervoor zorgt dat alle kinderen voorzien worden van cadeautjes. Hiervoor gaat hij over de daken en moet hij door de schoorstenen, waardoor hij zwart is.



Door de aanhoudende discussies over dit onderwerp doet Nederland nu toch een stap terug. Kort geleden had ook de kinder ombudsman aangegeven dat omwille van het discriminerende karakter de zwarte piet als knecht van Sinterklaas afgeschaft moet worden. De ombudsman had aangegeven te moeten stoppen met deze traditie omdat deze minderwaardigheid toont onder de “zwarte” bevolking. Ook de supermarktketen Jumbo had al aangegeven te stoppen met de Zwarte Piet.



 



@MD


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum