Reklam
Reklam

FIOD houdt verdachte aan voor verduistering in dienstbetrekking en belastingfraude

Op 12 juli heeft de FIOD een 42-jarige man in Elburg aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau in Zwolle.

FIOD houdt verdachte aan voor verduistering in dienstbetrekking en belastingfraude
Editör: Turkinfo.nl
14 Temmuz 2022 - 08:34
Reklam

Hij wordt verdacht van verduistering van geld van zijn werkgever en belastingfraude. Een woning in Elburg, een recreatiewoning in Nunspeet en een recreatiewoning in Vierhouten zijn doorzocht. Daarbij is beslag gelegd op administratie, gegevensdragers en een wijncollectie.

Uit een intern onderzoek van zijn werkgever blijkt dat de verdachte jarenlang stelselmatig geld verduisterde in zijn functie als hoofd van financiële afdelingen in Nederland en België, onder andere door geld van bedrijfsrekeningen naar andere rekeningen over te maken. Het geld gebruikte hij vermoedelijk voor onder meer extra aflossingen van zijn hypotheek en het erop nahouden van een zeer luxe levensstijl. Het totaal aan verduisterde gelden heeft de werkgever geschat op € 2.800.000.

De Belastingdienst constateerde dat de verdachte meer geld van zijn werkgever had ontvangen dan hij op zijn belastingaangiften had aangegeven en berekende ook nog eens een fiscaal nadeel van ruim 750.000 euro.

De FIOD is een strafrechtelijk onderzoek gestart dat onder leiding staat van het Functioneel Parket.
FIOD

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum