Frank de Boer verlaat Ajax

Frank de Boer, dat de laatste week van de competitie de kampioenschap aan Ajax voorbij ziet gaan naar PSV, heeft aangegeven te stoppen bij Ajax.

Frank de Boer verlaat Ajax
Editör: Turkinfo.nl
13 Mayıs 2016 - 05:54

Frank de Boer, die met Ajax als koploper van de Eredivisie de laatste weekend in ging en de kampioenschap alsnog voorbij ziet gaan richting PSV, is gestopt als trainer van Ajax.



De club Ajax heeft aangegeven dat ze het verzoek van De Boer ontvangen hebben dat hij wil stoppen bij Ajax en dat zijn verzoek ook door de club geaccepteerd is. Hiermee is het lopende contract van Frank de Boer tot 1 juli 2017 geannulleerd met wederzijdse goedvinding.



De 46 jarige De Boer, dat naat zijn voetbal carriere de afgelopen 10 jaar actief is geweest als trainer bij Ajax, bedankt Ajax voor de mogelijkheid die hij heeft gekregen om op vroege leeftijd de hoofmacht van Ajax te mogen leiden.



Verder geeft De Boer aan nog niet te weten wat hij vanaf nu gaat doen en dat het ook heel goed mogelijk is dat hij een jaar rust gaat nemen. Hij vervolgde verder dat Ajax zijn club is en ook altijd zal blijven.



Algemeen Directeur Edwin van der Sar van Ajax geeft aan verrast te zijn met het vertrek van De Boer en dat ze dit erg jammer vinden.



Frank de Boer, dat gedurende zijn voetbalcarriere ook uitkwam voor de Turkse Galatasaray, had de roer bij Ajax in 2010 tijdelijk overgenomen. Daarna zijn een aantal mooie jaren geweest voor Ajax en De Boer met vele prijzen.



Nadat De Boer begonnen was bij Ajax wist hij gelijk 4 jaar achter elkaar de kampioensschaal binnen te halen van de eredivisie. In 2013 werd ook de Johan Cruyff schaal toegevoegd aan de lijst van prijzen.



De club Ajax heeft nog geen mededeling gedaan over de vervanger van De Boer bij Ajax. De pers in Nederland noemt Peter Bosz, de huidige trainer van Maccabi Tel Aviv, als de grootste kandidaat voor deze rol.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum