Frank van den Broek wint 59e Ronde van Turkije

Frank van den Broek van Team Dsm-Firmenich PostNL heeft zondag de 59e Ronde van Turkije gewonnen.

Frank van den Broek wint 59e Ronde van Turkije
Editör: Turkinfo.nl
28 Nisan 2024 - 22:16

De Nederlandse renner won het algemeen klassement met een tijd van 25 uur, 53 minuten en 9 seconden.

"Vanwege de gladde wegcondities (door regenval in Istanbul) is besloten om etappe 8 te neutraliseren", aldus de organisatie van de Ronde van Turkije in een verklaring.

"Het peloton zal de geplande route rijden, maar slechts één ronde in plaats van vijf, en zal vervolgens met de dragers van de onderscheidende truien voorop het peloton naar Sultanahmet rijden", voegde de organisatie toe.

De 23-jarige Broek is de allereerste Nederlandse winnaar van de Ronde van Turkije.

Merhawi Kudus van Team Terengganu werd tweede, terwijl Paul Double van Team Polti Kometa derde werd.

In een verklaring liet de Ronde van Turkije weten dat er op zondag geen etappewinnaar was en dat de prijzengelden voor deze etappe aan een goed doel worden geschonken.

Van den Broek won de turquoise trui als overall leider en zijn teamgenoot Tobias Andresen uit Denemarken pakte de groene trui als winnaar van de sprintclassificatie.

Vinzent Dorn uit Duitsland van Team Bike Aid won de rode trui voor het leiden van het bergklassement en de witte trui voor het winnen van het Türkiye Beauties-klassement.

Q36.5 Pro Cycling Team eindigde als eerste in het ploegenklassement.

De Ronde van Turkije, de enige intercontinentale wielerwedstrijd ter wereld, verwelkomde vier World Tour-teams, zeven profploegen, twaalf continentale teams en één nationale ploeg.

De Turkse Wielerfederatie organiseert de ronde, vroeger bekend als de Marmararondrit, al sinds 1963. In 1965 kreeg hij internationale status en in 1966 werd hij ondergebracht bij het presidentschap.

©TURKİNFO.NL

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum