Heel de wereld rent tegelijk voor degenen die niet kunnen rennen

Om aandacht te krijgen tegen de ruggenmerg problematiek en om hier geld voor in te zamelen is “Wings for Live World Run” georganiseerd en vanuit Izmir, de stad in Turkije die dit voor Turkije regelt, zijn dan deelnemers vanaf 34 plekken tegelijk begonnen met rennen.

Heel de wereld rent tegelijk voor degenen die niet kunnen rennen
Editör: Turkinfo.nl
09 Mayıs 2016 - 06:08

Izmir is de stad in Turkije die de organisatie op zich heeft genomen voor wat betreft het Turkse deel van “Wings for Life World Run”, de organisatie die in het leven is geroepen om geld in te zamelen en de aandacht te krijgen voor de problematiek rondom de ruggenmerg.



Voor de Turkse organisatie van deze run hebben zich 7 duizend 946 aangemeld en deze hebben in Izmir gelopen.



Naast Turkije doen de volgende landen mee om op hetzelfde moment te gaan rennen voor “Wings for Life World Run”: VS, Duitsland, Australie, Oostenrijk, Belgie, Verenigd Arabische Emiraten, Brazilie, Denemarken, Frankrijk, Zuid Afrika, Georgie, Indie, Nederland, Kroatie, Engeland, Ierland, Spanje, Zweden, Zwisterland, Italie, Japan, Canada, Mezico, Noorwegen, Peru, Polen, Portugal, Rusland, Slowakije, Slovenie, Taiwan en Chili. In totaal zullen 130 duizend 732 mensen aan de run deelnemen vanuit 34 vertrekpunten.



Wings for Life World Run



Een half uur nadat de “Wings for Life Run” renners overal ter wereld aan de run begonnen zijn zal de volgauto starten en met een vaste snelheid beginnen te rijden over het parcour van de lopers.



De renners die gepasseerd worden door de volg auto zijn klaar met hun run en kunnen dan stoppen. De renners die het laatst gepasseerd wordt door de volgauto is degenen die de kampioen van de run wordt.



Verwachting is dat de record afstand die elk jaar weer wordt gehaald, dit jaar weer vergroot zal worden. Het doel is de grens van 80 kilometer te overschrijden. De Etiopier Lemawork Ketema die achter elkaar wereld kampioen is geworden, haalde in 2014 78 kilometer en in 2015 79 kilometer.



 


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum