Reklam
Reklam

Hennepplantage leidt tot vondst grote som geld

Op woensdag 25 november ontdekte de politie tijdens een inval in een woning aan de Utrechtsestraatweg een hennepkwekerij met 600 planten. Daar bleef het echter niet bij. Bij het onderzoek in de woning werd een grote hoeveelheid cash geld aangetroffen.

Hennepplantage leidt tot vondst grote som geld
Editör: Turkinfo.nl
02 Aralık 2020 - 14:57
Reklam

De agenten betraden de woning naar aanleiding van binnengekomen informatie over de mogelijke aanwezigheid van een kwekerij. In de kelder van het huis werd een volledig uitgeruste en operationele kwekerij aangetroffen. Bij het vervolgonderzoek in de woning troffen de agenten maar liefst € 335.880 aan contant geld aan, dat op diverse plaatsen was verborgen.

Verder bleken de bewoners in het bezit te zijn van luxe goederen zoals horloges en een auto. Deze goederen en het geld zijn in beslag genomen op verdenking van witwassen en met het oog op het ontnemen van crimineel verkregen vermogen. De beide bewoners, een vrouw van 59 jaar en een man van 23 jaar werden aangehouden en ingesloten. De kwekerij werd ontmanteld en de planten vernietigd. De ontmanteling had nog wat voeten in de aarde omdat men stroom op illegale wijze van het netwerk had betrokken en dit een behoorlijke gevaarzetting gaf.

De verdachten zijn op vrijdag 27 november, in afwachting van een terechtzitting, in vrijheid gesteld.

Ondermijningsaanpak

De illegale hennepteelt is omvangrijk en heeft steeds vaker een bedrijfsmatig karakter. Hennepteelt zorgt in woonwijken voor overlast zoals brandgevaar, wateroverlast, stank en schade aan woningen. Ook is de georganiseerde criminaliteit veelal bij de hennepteelt betrokken. Hennepplantages zijn overal in Nederland. Hierbij kan het gaan om thuisteelt of om hennepteelt op een grootschaliger niveau in allerlei soorten (bedrijfs-)panden of op andere locaties. Het illegaal aftappen van stroom komt hierbij regelmatig voor.
Politie


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum