Import van peer en kweepeer uit Bursa

Met hulp van de gemeente Bursa is Tarım AŞ begonnen met het exporteren van Santa Maria en Deveci peren en kweepeer naar Nederland.

Import van peer en kweepeer uit Bursa
Editör: Turkinfo.nl
03 Kasım 2016 - 05:35

Met hulp van de gemeente Bursa is Tarım AŞ begonnen met het exporteren van Santa Maria en Deveci peren en kweepeer naar Nederland.



Volgens de berichtgeving van de gemeente Bursa is de gemeente nu begonnen de boeren te ondersteunen met het exporteren van de producten. Eerder was de gemeente actief om de boeren de juiste middelen te geven zodat zij in staat waren hun landbouw verder te ontwikkelen en vergroten, dit is nu de vervolgstap.



In zijn verklaring geeft de gemeente verder aan dat de prijzen van de producten in de binnenlandse markt, ondanks dat deze de wereld kwaliteiten halen, heel goedkoop weggezet worden. Om dit te doorbreken is de gemeente, wat eerder al begonnen was met het exporteren van zwarte vijgen naar Duitsland en met het exporteren van de Yenisehir peper naar Nederland, in samenwerking met Tarim AS nu begonnen om ook de peer en kweepeer te exporteren voor de Nederlandse markt. De eerste vrachtwagen met de producten die door Tarim AS van de boeren gekocht is met als export doeleinden, is inmiddels vertrokken uit Turkije richting bestemming.



Recep Altepe van de gemeente Bursa geeft aan in samenwerking met Tarim AS en de met de kamer van landbouw Gursu een nieuw milestone te hebben behaald met deze export naar Nederland.



In zijn interview geeft Altepe aan dat dit de eerste stap is in het exporteren van peren en kweeperen naar Europa, maar zeker niet de laatste. De activiteiten zullen zich de komende periode verder uitbreiden.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum