Reklam
Reklam

Istanbul Airport de drukste luchthaven van Europa

Istanbul Airport was vorige week de drukste luchthaven van Europa. Er waren gemiddeld 1.210 vluchten per dag, waarmee Istanbul Airport de giganten Parijs Charles de Gaulle, Frankfurt en Londen Heathrow en Schiphol achter zich liet. Dat meldt Eurocontrol.

Istanbul Airport de drukste luchthaven van Europa
Editör: Turkinfo.nl
03 Aralık 2022 - 10:15 - Güncelleme: 03 Aralık 2022 - 10:19
Reklam
Istanbul Airport Europa's drukste luchthaven
Istanbul Airport werd de drukste luchthaven van Europa met 1210 vluchten per dag
Istanbul Airport, dat de afgelopen drie jaar op de eerste plaats stond van de Europese luchthavens wat betreft het aantal passagiers dat het heeft ontvangen, is tussen 25 november en 1 december de luchthaven geworden met de meeste vluchten in deze regio.

Volgens de verklaring van de European Air Navigation Safety Organization (EUROCONTROL) stond Istanbul Airport op de eerste plaats van de luchthavens met de meeste vluchten in Europa, met een gemiddelde van 1210 vluchten per dag tussen 25 november en 1 december.

Volgens deze cijfers is Istanbul Airport, geëxploiteerd door IGA, de enige luchthaven van de 10 drukste luchthavens in Europa die haar prestaties in 2019 heeft overtroffen.

Heathrow Airport in Londen werd de tweede met 1.153 vluchten na Istanbul Airport. Luchthaven Parijs-Charles de Gaulle staat op de derde plaats met 1.108 vluchten.

In de verklaring op het sociale media-account van de Algemene Directie Luchtvaart: "In de periode van 25 november - 1 december 2022 werd Istanbul Airport de drukste luchthaven van Europa met 1210 vluchten. Bovendien overtrof Istanbul Airport zijn prestaties van 2019 behoort tot de 10 drukste luchthavens van Europa en is naar voren gekomen als de enige luchthaven die de luchthaven kan bereiken. Verklaringen waren opgenomen.
©TURKİNFO.NL

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum