Reklam
Reklam

Istanbul Airport Voert Europa Aan als Drukste Luchthaven in de Week van 13-19 november

Istanbul Airport heeft zich gekroond tot de drukste luchthaven van Europa tijdens de week van 13-19 november, met een indrukwekkend gemiddelde van 1297 vluchten per dag. Dit opmerkelijke nieuws komt naar voren uit het European Aviation Report dat is gepubliceerd door de European Organization for the Safety of Air Navigation (Eurocontrol).

Istanbul Airport Voert Europa Aan als Drukste Luchthaven in de Week van 13-19 november
Editör: Turkinfo.nl
01 Aralık 2023 - 08:06
Reklam
Istanbul Airport Was de Drukste Luchthaven van Europa van 13-19 November
Het rapport biedt niet alleen inzicht in de recente prestaties van Istanbul Airport, maar werpt ook een blik op de veranderingen in het aantal vluchten vóór de uitbraak van de COVID-19-pandemie in 2019. Opvallend is dat Istanbul Airport gedurende deze periode als enige luchthaven in Europa zijn dagelijkse vluchtcijfer met 12% heeft weten te verhogen.

Met een gemiddelde van 1297 vluchten per dag stond Istanbul Airport fier bovenaan de lijst van drukste luchthavens in Europa gedurende de genoemde week volgens het rapport. Deze prestatie benadrukt niet alleen de groeiende rol van Istanbul Airport in de luchtvaartsector, maar ook de veerkracht en het vermogen om zich aan te passen aan veranderende omstandigheden.

De tweede plaats op deze lijst werd ingenomen door London Heathrow met een gemiddelde van 1254 vluchten per dag, gevolgd door Amsterdam Schiphol Airport op de derde plaats met 1227 vluchten per dag. Dit onderstreept de concurrentie tussen deze belangrijke Europese luchthavens en de voortdurende dynamiek in de luchtvaartsector.

De prestatie van Istanbul Airport bevestigt niet alleen zijn capaciteit en efficiëntie als een essentieel knooppunt voor luchtverkeer, maar het benadrukt ook de cruciale rol die de luchthaven speelt in de connectiviteit van Europa met de rest van de wereld. Deze ontwikkeling zal ongetwijfeld verdere discussies en analyses oproepen over de toekomst van luchtvaartverbindingen en de positie van Istanbul als een leidende wereldwijde hub.

©TURKİNFO.NL

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum