Reklam
Reklam

Kankerpatiënten en hun begeleiders uit Gaza zijn in Turkije aangekomen

Twee vliegtuigen die 27 patiënten en hun begeleiders uit Gaza vervoerden, zijn aangekomen in Turkije.

Kankerpatiënten en hun begeleiders uit Gaza zijn in Turkije aangekomen
Editör: Turkinfo.nl
16 Kasım 2023 - 09:22 - Güncelleme: 16 Kasım 2023 - 14:15
Reklam
27 patiënten en 13 begeleiders zijn naar Turkije gebracht

Meerdere kankerpatiënten geëvacueerd uit Gaza en hun begeleiders zijn op woensdag vertrokken naar een militaire luchthaven in het noordoosten van Egypte om naar Turkije te worden vervoerd voor behandeling.

Turkse artsen ontmoetten de groep bij de Rafah-grensovergang tussen Egypte en de door Israël belegerde Palestijnse enclave, die 40 dagen lang is getroffen door Israëlische aanvallen, en zullen met ambulances naar de militaire luchthaven van Al-Arish worden gebracht.

Turkije heeft tonnen aan hulpapparatuur geleverd, waaronder medicijnen, medische apparaten en ambulances, voor de bevolking van Gaza, waar de humanitaire situatie ernstig is als gevolg van de aanvallen door Israël sinds de aanval door Hamas op 7 oktober.

Terwijl de Israëlische aanval op de Gazastrook zijn 40ste dag inging, zijn er volgens de laatste cijfers van de Palestijnse autoriteiten minstens 11.320 Palestijnen gedood, waaronder meer dan 7.800 vrouwen en kinderen, en zijn er meer dan 29.200 anderen gewond geraakt.

Duizenden gebouwen, waaronder ziekenhuizen, moskeeën en kerken, zijn ook beschadigd of vernietigd in de genadeloze lucht- en grondaanvallen van Israël op de belegerde enclave sinds vorige maand.
Turkinfo.nl

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum