Reklam
Reklam

Kinderen reizen in 2022 gratis met OV

Vanaf 1 januari 2022 reizen alle in Rotterdam ingeschreven kinderen van 4 tot 12 jaar, gratis met het openbaar vervoer in de stad.

Kinderen reizen in 2022 gratis met OV
Editör: Turkinfo.nl
03 Aralık 2021 - 11:09 - Güncelleme: 03 Aralık 2021 - 11:33
Reklam

Rotterdam start in het nieuwe jaar met de proef 'gratis OV voor kinderen'. Dit betekent dat alle kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 11 jaar een jaar lang gratis kunnen reizen met de vervoersmiddelen van de RET zoals de metro, tram en bus en de buslijn van EBS in Rozenburg.

Om hier gebruik van te kunnen maken moet uw kind ingeschreven staan in Rotterdam. Verder is een eigen persoonlijke OV-chipkaart nodig. Daarmee kan het gratis reizen worden aangevraagd. Dat kan vanaf 1 december 2021 via de pagina gratis ov voor kinderen.

Kinderen van 0 tot en met 3 jaar reizen al gratis met het OV. Zij hebben geen OV-chipkaart nodig.
 

Toegankelijk OV

Met deze proef wil gemeente Rotterdam het openbaar vervoer toegankelijker maken voor alle Rotterdamse kinderen. Zo wordt het openbaar vervoer voor gezinnen een aantrekkelijk alternatief voor de auto. Ouders met kind(eren) krijgen de mogelijkheid om op een veilige, comfortabele en schone manier te reizen, zonder een parkeerplaats te hoeven zoeken. Kinderen in Rotterdam krijgen op deze manier de kans om van jongs af aan vertrouwd te raken met het openbaar vervoer en leuke, nieuwe plekken in de stad te ontdekken. 

Hoe werkt het?

Vanaf 1 december 2021 kunt u het gratis reizen aanvragen via de pagina gratis ov voor kinderen. Hiervoor heeft uw kind een persoonlijke OV-chipkaart en DigiD nodig. Kinderen kunnen hiermee gratis reizen onder begeleiding van een volwassene.

Reklam

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum