Reklam
Reklam

Luchtvaartmaatschappijen massaal naar istanbul Airport 

Dit jaar nog 6 luchtvaartmaatschappijen om te beginnen met het gebruik van Istanbul Airport, zegt CEO van operator

Luchtvaartmaatschappijen massaal naar istanbul Airport 
Editör: Turkinfo.nl
29 Ocak 2020 - 09:12
Reklam

De nieuwe luchthaven van Istanbul blijft het aantrekken van meer luchtvaartmaatschappijen als gevolg van de verhoogde slotcapaciteit, de CEO van de exploitant zei dinsdag.

Nog zes luchtvaartmaatschappijen zullen dit jaar, na 11 in 2019, de luchthaven van Istanbul gaan gebruiken", zei Kadri Samsunlu van IGA in een toespraak op het Tourism Investments Forum 2020. Hij voegde eraan toe: "Deze trend zal zich blijven in de komende dagen." Istanbul Airport officieel geopend op 29 oktober 2018, de 95ste verjaardag van de oprichting van de Republiek Turkije en nam het luchtverkeer van Atatürk Airport op 6 april 2019 over.

Met een volledige jaarlijkse capaciteit van 200 miljoen passagiers - met de voltooiing van alle vier de fasen met zes start- en landingsbanen in 2028 - zal Istanbul Airport een wereldwijde luchtvaart hub worden die meer dan 100 luchtvaartmaatschappijen en vluchten naar meer dan 300 bestemmingen over de hele wereld binnenbrengt. Samsunlu zei dat de luchthaven zal bijdragen 40 miljard dollar aan de economie wanneer alle fasen zijn voltooid.

©MD 
TURKİNFO.NL

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum