Mammoetfossielen die 14 jaar geleden in Samsun werden gevonden, zijn nu te zien

Samsun, Turkije - Mammoetfossielen die 14 jaar geleden per ongeluk werden gevonden in een oude mijn in de Ladik-wijk van Samsun, zijn nu te zien in het nieuw geopende Samsun Museum.

Mammoetfossielen die 14 jaar geleden in Samsun werden gevonden, zijn nu te zien
Editör: Turkinfo.nl
04 Nisan 2024 - 08:19

Het Samsun Museum, dat op 13 maart werd geopend door minister van Cultuur en Toerisme Mehmet Nuri Ersoy, heeft een oppervlakte van 15.000 vierkante meter en is geïnspireerd op de golven van de Zwarte Zee. Het museum herbergt werken uit de Hititische, Perzische, Romeinse, Byzantijnse, Seltsjoekse en Ottomaanse periode.

Een primeur voor de Zwarte Zee

Naast vondsten uit de antieke stad Amisos, zoals de Amisos-mozaïek, een bronzen atleetbeeld en sieraden en kunstvoorwerpen uit de Hellenistische periode, zijn er nu ook mammoetfossielen te zien. Deze fossielen werden 14 jaar geleden per ongeluk gevonden in een oude kolenmijn in Ladik.

Uğur Akyüz, archeoloog werkzaam in het Samsun Museum, vertelde aan Anadolu Agency dat dit de eerste keer is dat er mammoetfossielen in de Zwarte Zee-regio zijn gevonden. Naast de mammoetfossielen werden ook tanden van wilde paarden gevonden.

"De mammoetfossiel, bestaande uit een kies en een bovenkaak, werd gevonden in een oude kolenmijn in de Ladik-wijk," legt Akyüz uit. "Andere fossielen die op dezelfde locatie werden gevonden, behoren toe aan een wild paard. Paleontologen hebben de fossielen gedateerd op 1 tot 2 miljoen jaar oud. We tonen deze fossielen voor het eerst in ons nieuwe museumgebouw. Ze tonen ons dat de zeeën 1 of 2 miljoen jaar geleden begonnen te dalen, dat het land werd gevormd en dat het leven op het land begon."

©TURKİNFO.NL

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Tüm gelişmelerden haberdar olmak için Turkinfo Hollanda Haber'i:

Adreslerinden takip edin!