Reklam
Reklam

Massaproductie van de Turkse auto TOGG start op 29 oktober met een feestelijke opening

We openen op 29 oktober onze lokale TOGG-fabriek voor elektrische auto's in Gemlik en starten met massaproductie, zei Recep Tayyip Erdogan tijdens opening parlement.

Massaproductie van de Turkse auto TOGG start op 29 oktober met een feestelijke opening
Editör: Turkinfo.nl
02 Ekim 2022 - 08:42
Reklam

Turks automerk Togg start met een feestelijke opening op 29 oktober aan Massaproductie

De fabriek in Gemlik krijgt een capaciteit van 175.000 auto's per jaar.  De eerste suv krijgt een bereik van 500 kilometer. 

De accu’s voor de voertuigen van TOGG worden in Turkije geproduceerd, waarvoor met een Chinese fabrikant samengewerkt.

De elektrische auto, die op 29 oktober in Gemlik in productie zal gaan, zal in het eerste kwartaal van 2023 in de verkoop gaan. De prijs van het voertuig is ongetwijfeld een van de meest merkwaardige kwesties over de Turkse binnenlandse auto Togg.
Ongeveer 1 maand voor de start van de productie van de binnenlandse auto van Turkije, werd vastgesteld dat de prijs van het voertuig te koop kon worden aangeboden tegen ongeveer 910 duizend TL in de prijsschatting. Deze voorspellingen werden ook bevestigd door Tuncay Özilhan, voorzitter van Anadolu Group, een van de partners van Togg.

Waarom 29 oktober?
29 oktober is de belangrijkste nationale feestdag in Turkije. Het wordt gevierd voor de verklaring van de Republiek Turkije op 29 oktober 1923. De Turkse assemblee verklaarde de oprichting van de republiek. 29 oktober is belangrijk voor mensen omdat dit de datum was waarop Ataturk hun vrijheid van sultans aankondigde
©TURKİNFO.NL


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum