Reklam
Reklam

Na 1000 dagen gaat het protest van families tegen terroristische PKK in het zuidoosten van Turkiye nog steeds door

Ongeveer 300 families hebben zich aangesloten bij het protest in de zuidoostelijke stad Diyarbakir in de hoop herenigd te worden met hun ontvoerde kinderen. Diyarbakir-moeders voeren een van de grootste en machtigste burgerlijke verzetsbewegingen om hun kinderen te redden',

Na 1000 dagen gaat het protest van families tegen terroristische PKK in het zuidoosten van Turkiye nog steeds door
Editör: Turkinfo.nl
30 Mayıs 2022 - 10:06
Reklam
"De moeders van Diyarbakir voeren een van de grootste en machtigste burgerlijke verzetsbewegingen om hun kinderen, die zijn ontvoerd en verstrikt door de terreurorganisatie PKK, te redden van het moeras van het terrorisme", zei Fahrettin Altun.

Altun sprak de deelnemers toe in een videoboodschap tijdens het "A Societal Protest of the PKK's Abduction of Children: Diyarbakir Mothers against the PKK Panel", gehouden door Turkiye's communicatiedirectoraat in Den Haag, Nederland.

"Ze schrijven het verhaal van moed dat 1000 dagen heeft standgehouden ondanks alle bedreigingen en druk van de terroristische groeperingen en een gezegend verzet dat het terrorisme trotseert", voegde Altun eraan toe.

Moeders zijn de uitroep van het geweten van de samenleving geworden, zei hij. "Hun is de rechtmatige opstand tegen het terrorisme van moeders die tot nu toe gedwongen zijn hun pijn te verbergen; onderdrukt, geïntimideerd en zelfs het zwijgen opgelegd gedurende 40 jaar als gevolg van de brutaliteit en vervolging van de terroristische organisatie."

Hij benadrukte het belang van de eenheid van moeders en zei: "Ze zijn de collectieve stem en het geweten geworden van de 83 miljoen inwoners van ons land."

Hij sprak over de moed van de moeders voor hun kinderen en benadrukte dat "35 families die tot nu toe hebben deelgenomen aan de kinderwacht, zijn herenigd met hun kinderen omdat ze uit de organisatie zijn ontsnapt en zich hebben overgegeven aan onze veiligheidstroepen."

Sit-in onthult 'ware kleuren' van PKK-terreurgroep

Ondertussen benadrukte Altun een van de belangrijke bijdragen van het protest dat nog steeds sterk aan de gang is: "Dit ongekende kinderhorloge heeft ook bijgedragen aan het onthullen van de ware aard van de PKK-terreurorganisatie, zelfs buiten onze grenzen.

“Zo hebben Europese politici en journalisten de moeders van Diyarbakır gezien en getuige geweest van de terreurorganisatie en haar politieke extensies – die zogenaamde ‘vrijheidsstrijders’ – in actie en hoe zij de Koerdische bevolking zagen”, zei hij.

Ook riep de directeur alle NGO's, mensenrechtenverdedigers, activisten, kunstenaars, intellectuelen, journalisten en politici op om de moeders van Diyarbakir bij te staan.

"Iedereen heeft de verantwoordelijkheid om dit verzet te steunen. Het is de plicht van burgers van alle rangen en standen in ons land om hun steun aan deze niet-politieke burgerbeweging te tonen. Wij geloven dat internationale steun voor onze zaak moet voortkomen uit geloof in vrede en democratie", voegde hij eraan toe.

In de strijd tegen terreurgroepen, waaronder PKK/YPG en DHKP-C, en Fetullah Terrorist Organization (FETO), zei hij: "Turkiye verwacht oprechte steun en samenwerking van bevriende en geallieerde landen."

Sinds 3 september 2019 kamperen gezinnen, waarvan de kinderen zijn ontvoerd of gedwongen gerekruteerd door de PKK-terreurgroep, buiten de Diyarbakir-kantoren van de Democratische Volkspartij (HDP), een partij waarvan de Turkse regering zei dat ze banden heeft met de PKK. PKK.

Sindsdien hebben de demonstraties zich verspreid naar andere provincies, waaronder Van, Mus, Sirnak en Hakkari.

In haar meer dan 35-jarige terreurcampagne tegen Turkiye is de PKK – die door Turkiye, de VS en de EU als terreurorganisatie is vermeld – verantwoordelijk geweest voor de dood van 40.000 mensen, waaronder vrouwen, kinderen en zuigelingen.

FETO en zijn in de VS gevestigde leider Fetullah Gülen organiseerden de verslagen coup van juli 2016 in Turkiye, waarbij 251 mensen werden gedood en 2.734 gewonden.

©TURKINFO.NL

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum