NAC Breda niet gelukt te promoveren naar de Eredivisie

NAC Breda, dat in de promotie / degradatie wedstrijd tegen Willem II met 3-1 verloor, heeft de kans op promotie naar de Eredivisie vergooid.

Editör: Turkinfo.nl
23 Mayıs 2016 - 06:08

NAC Breda, dat nu in de Jupiler League uitkomt en waar ook de Turkse international Enes Ünal voetbalt, heeft in de finale wedstrijd voor promotie / degradatie verloren van Willem II met 3-1 en hiermee zijn kansen vergooit om te promoveren naar de Eredivisie.

NAC wist in eerste instantie de thuiswedstrijd te winnen met 2-1 en moest nu voor de return naar Willem II.

Enes, dat in de return van de halve finale tegen Eindhoven een rode kaart opliep en hierdoor 3 wedstrijden geschorst was, mocht tegen Willem II voetballen omdat NAC in beroep was gegaan tegen de rode kaart en hier nog geen uitsluitsel voor was gekomen. Toch wist Enes het verschil niet te maken en hebben ze verloren van de sterkere Willem II.

De doelpunten van Willem II kwamen in de 45+2 minuut van Heerkens, 68 en 73 minuut van Falkenburg. De enige doelpunt van NAC Breda kwam in de 74ste minuut van Naah.

Met deze overwinning wist Willem II zich te handhaven in de Eredivisie en zal NAC Breda ook volgend seizoen nog uitkomen in de Jupiler League.

De andere wedstrijd voor promotie / degradatie is vandaag gespeeld tussen De Graafschap en Go Ahead Eagles. Go Ahead Eagles wist zich te promoveren naar de eredivise, samen met de eerder gepromoveerde Sparta Rotterdam.