Reklam
Reklam

Openbaar Ministerie start strafrechtelijk onderzoek naar racistisch leuzen In Rotterdam

Een extreemrechtse groep heeft dinsdag de verantwoordelijkheid opgeëist voor een reeks racistische leuzen die tijdens de nieuwjaarsviering in Rotterdam op de Erasmusbrug werden geprojecteerd.

Openbaar Ministerie start strafrechtelijk onderzoek naar racistisch leuzen In Rotterdam
Editör: Turkinfo.nl
06 Ocak 2023 - 07:49
Reklam

De groep die zichzelf White Lives Matter noemt, zei op Telegram dat haar leden uit Nederland en Duitsland tijdens nieuwjaarsvieringen de racistische berichten op de brug in Rotterdam projecteerden door "mensen in Nederland een Happy White 2023 te wensen".

Op zijn kanaal met meer dan 15.000 abonnees riep de groep ook volgers op om "een soortgelijke samenwerking" aan te gaan.

Toen de klok middernacht sloeg, werd een reeks racistische berichten, waaronder "white lives matter" en "happy white 2023", op de brug in Nederland geprojecteerd.
Eerder dinsdag liet het Nederlandse Openbaar Ministerie weten een strafrechtelijk onderzoek te starten naar het racistische incident.

In een schriftelijke verklaring zei de dienst dat uitingen nooit mogen aanzetten tot discriminatie of een andere gemeenschap mogen beledigen.

©TURKINFO.nl


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum