Presentatie van boek Turks Nationalisme en de Grijze Wolven

Boek Turks Nationalisme en de Grijze Wolven, de eerste publicatie van de nieuw opgerichte stichting Tengri Mountains dat Goden gebergte betekent, is gepresenteerd.

Presentatie van boek Turks Nationalisme en de Grijze Wolven
11 Ocak 2020 - 07:23

De schrijver van het boek, Yasin Yazar, heeft zelf de boek gepresenteerd en gaf vervolgens de volgende informatie over het boek:
Boek "Turks Nationalisme en de Grijze Wolven: Geschiedenis, Ideologie, Cultuur" is het resultaat van een lange en intensieve periode van hard werken. Het doel bij het schrijven en publiceren van dit boek was het inzichtelijk maken van de Turkse Nationalisme nu en hoe deze is ontstaan. Hiermee is het de bedoeling het gat in kennis onder Nederlanders over Turks Nationalisme te dichten.

Het boek schrijft de historische ontwikkelingen van de Turkse Nationalisme, de interne ideologische verschillen en de algemene indruk van de cultuur binnen deze groepering tot op een gegeven moment ontstaan van de MHP partij. Het boek, dat meer dan 500 pagina's telt en geschreven is in de vorm van een handboek, is geschreven in het Nederlands over Turkse Nationalisme met als doel een bijdrage te leveren in Nederland aan een beter en duidelijker begrip over Turkse Nationalisme. 

Dit meesterwerk is tevens de eerste publicatie van stichting "Tengri Mountains", opgericht om West Europese Turken en in het bijzonder de Nederlandse Turken te voorzien van onderzoeksresultaten over dit onderwerp en overige culturele publicaties.  

Doelstelling van de opgerichte stichting met in het bijzonder deze eerste boek is een bijdrage te leveren aan de ontbrekende informatie bij West Europese Turken en de Nederlandse Turken over hun verleden en hun culturen. De publicaties zullen in meerdere talen beschikbaar worden waaronder Turks, Nederlands en Engels. 

Na de boekpresentatie was er gelegenheid vragen te beantwoorden en daarna hebben de 5 verschillende persbureaus, waaronder ook Turkinfo, een gesigneerde versie van het boek ontvangen uit handen van de schrijver zelf.

Yasin Sarı
Geboren in 1987 in Hoogezand en gestudeerd aan de Hanzerhoogschool in Groningen. Daarna op de universiteit van Groningen zijn master studie afgerond over het Midden-Oosten. 
 
©MD 
TURKİNFO.NL


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum