Reklam
Reklam

Prijs voor s werelds beste honing aan Turkije

Tijdens de 46ste Wereldcongres voor bijenteelt, dat gehouden is in Montreal te Canada, is de Turkse Eğriçayır honing gekozen tot de beste honing van de wereld.

Prijs voor s werelds beste honing aan Turkije
Editör: Turkinfo.nl
13 Eylül 2019 - 06:54
Reklam

Celal Çay, de persoon die op de laatste dag van het congres de grote prijs ontving met zijn Eğriçayır honing zei in een verklaring "Ik weet uit blijdschap niet wat ik moet zeggen. We zijn een bedrijf die biologisch honing produceert in de bergen van de plaats Mersin. De beroep wordt door onze familie al meer dan 300 jaar beoefend en gaat van generatie naar generatie."

Çay, die de laatste generatie is van de familie en die met de mogelijkheden van vandaag de honing op de best mogelijke manier produceert, vervolgde:

"We steken veel energie om goede honing te produceren. Omdat we biologisch honing produceren kunnen wij onze korven niet te dicht bij de industrie plaatsen. 

Tussen het voorjaar en begin najaar leven wij in de bergen in de buurt van onze korven. 

Als Eğriçayır honing doen wij sinds 2009 mee aan verschillende wedstrijden. Onze honing had in het congres van 2013 in Kiev de zilveren prijs gewonnen en in 2017 in Istanbul de gouden. 

Dit jaar hebben we wederom deelgenomen aan de wedstrijd met onze biologische bloemenhoning van de bergen van de plaats Mersin.

Onze honing heeft de gouden prijs gewonnen in zijn categorie bloemenhoning. Daarnaast is onze honing ook de beste honing gekozen tussen de 4 categorie van honing die de gouden prijs hadden gewonnen. 

We zijn trots dat we de prijs van 's werelds beste honing mee naar onze land kunnen nemen. We schenken deze prijs aan al onze collega's in Turkije.""Resultaat is om trots op te zijn"De Turkse consul van Montreal, Barkan Umruk, die de gehele congres aanwezig was bij de Turkse deelnemers aan het congres gaf aan hier erg trots op te zijn en zei verder 

"We zijn trots dat we de gouden prijs gewonnen hebben in de categorie van de beste bloemenhoning en we zijn blij en trots dat we met dezelfde honing ook de prijs van de beste honing ter wereld hebben gewonnen. Het is mooi om te zien dat we dit hebben kunnen bereiken met hard werken in Turkije, het land waar alle 4 de seizoenen goed geleefd en beleefd worden.".De Turkse voorzitter van de Bijenteelt in Turkije, Zeki Şahin, gaf aan dat de prijzen gewonnen tijdens de 46ste Wereldcongres voor bijenteelt een kroon is op het harde werken in Turkije van de bijentelers.@MD

Berichtgeving met bron Turkinfo en @MD mogen niet gepubliceerd en/of gebruikt worden zonder schriftelijke toestemming.Reklam

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum