Reklam
Reklam

Rafadan Tayfa Göbeklitepe vanaf 23 januari te zien in Nederland

Rafadan Tayfa Göbeklitepe is vanaf 23-1-2020 te zien in de bioscoop bij Pathé. Bekijk nu de trailer en lees meer over Rafadan Tayfa Göbeklitepe!

Rafadan Tayfa Göbeklitepe vanaf 23 januari te zien in Nederland
Editör: Turkinfo.nl
18 Ocak 2020 - 06:44
Reklam
In Rafadan Tayfa Göbeklitepe worden de ontdekking van Göbekli Tepe en de opgravingen met belangstellingen gevolgd. Akın ontvangt ondertussen een mysterieus pakket van zijn vriend Veysi uit Urfa. 

Göbeklitepe (Nederlands: Navelberg) is een bergheiligdom dat met een ouderdom van circa 11.500 jaar het oudst bekende tempelcomplex ter wereld is. Het is gebouwd rond het begin van het Neolithicum en staat op het hoogste punt van een langgerekte bergketen, ongeveer 13 km ten noordoosten van Şanlıurfa, een stad in het zuiden van Turkije. Sinds 2018 is de site Unesco-werelderfgoed.

Het tempelcomplex van Göbekli Tepe in het zuiden van het huidige Turkije is niet zo bekend bij het grote publiek. Toch wordt het door archeologen als de vondst van het millennium gezien. Het zou het oudste tempelcomplex ter wereld zijn. Toch zijn er nog veel vragen onbeantwoord. Het complex zou 11.500 jaar oud zijn en behoren tot het begin van het tijdperk Neolithicum.

©MD 
TURKİNFO.NL
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum