Reklam
Reklam

Test vluchten F-35 boven Nederland

2 F-35 vliegtuigen, die in het kader van de JSF programma, gesteunt door 9 landen, geproduceerd zijn, hebben de eerste testvluchten in Nederland uitgevoerd.

Test vluchten F-35 boven Nederland
Editör: Turkinfo.nl
08 Haziran 2016 - 06:03
Reklam

De 2 F-35 vliegtuigen hebben de eerste echte test vluchten buiten de Verenigde Staten in Nederland uitgevoerd.

De vliegtuigen die opstegen van de luchtbasis van Leeuwarden, hebben een vlucht gevlogen boven 30 steden waaronder, Groningen, Urk, Arnhem, Maastricht, Eindhoven, Rotterdam, Den Haag en Amsterdam.



De ministerie van defensie heeft aangegeven dat de vliegtuigen, die op een hoogte van 400 meter 2 uur lang gevlogen hebben, teruggekeerd zijn op de luchtbasis in Leeuwarden.



De vliegtuigen zijn vorige week naar Nederland gekomen in het kader van het JSF programma waar Nederland ook aan deel neemt. De vliegtuigen blijven nog 2 weken in Nederland en gedurende deze periode zullen diverse testen uitgevoerd worden, waaronder de geluidstest. Daarna zullen de vliegtuigen beschikbaar gemaakt worden voor het publiek.



Bij de open dagen van de luchtmacht op luchtbasis Leeuwarden op 10 en 11 juni zullen de vliegtuigen te bezichtigen zijn door het publiek.



De eerste vliegtuigen zullen in 2019 aan Nederland overgedragen worden in het kader van het JSF programma, waarbij de Verenigde Staten en Engeland de leiding hebben en waar in totaal 9 landen in betrokken zijn en de eerste stappen in 2005 gezet zijn.



Zoals in de Tweede Kamer besloten is zal Nederland jaarlijks 8 vliegtuigen krijgen met een totaal van 37. De laatste levering is gepland in 2022 bij de luchtbasis van Volkel.



De vliegtuigen, die niet door de radar gezien kunnen worden, worden in het kader van het project aan alle landen conform afspraken geleverd. Verwacht wordt dat Turkije de eerste 2 vliegtuigen van de 100 afgesproken vliegtuigen in 2017 zal krijgen.

 



FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum