Turkije exporteert drones 'voor de eerste keer' naar de NAVO, EU-lid

Het eerste nationale en inheemse bewapende onbemande luchtvaartuig (SIHA) van Turkije, de Bayraktar TB2, zal naar Polen worden geëxporteerd. Voor het eerst zal Turkije hightech bewapening exporteren naar een lid van de NAVO en de EU

Turkije exporteert drones 'voor de eerste keer' naar de NAVO, EU-lid
Editör: Turkinfo.nl
25 Mayıs 2021 - 08:11

Bayraktar TB2-drones om in de lucht van de EU te vliegen
Turkije en Polen 'wandelen stevig' richting het streefcijfer van $ 10 miljard aan bilateraal handelsvolume, zegt president Recep Tayyip Erdogan

Met de stappen die we de afgelopen 19 jaar [in de defensie-industrie] hebben genomen, hebben we niet alleen jaren van nalatigheid teniet gedaan, maar hebben we ons land ook naar de ranglijst van reuzen op dit gebied gebracht", zei Recep Tayyip Erdogan in een gezamenlijke persconferentie met zijn Poolse ambtsgenoot Andrzej Duda, die op officieel bezoek was aan de Turkse hoofdstad Ankara.

De Poolse minister van Defensie Mariusz Blaszczak had zaterdag aangekondigd dat zijn land 24 Bayraktar TB2-drones uit Turkije zou kopen.
Erdogan onderstreepte dat Turkije en Polen "vastberaden" waren om hun doelstelling van $ 10 miljard aan bilateraal handelsvolume te bereiken.

"Turkije zal, als onderdeel van de Baltic Air-policing-missie van de NAVO, binnenkort zijn F-16-jets in Polen inzetten", voegde hij eraan toe, terwijl hij de verzending van Poolse maritieme patrouillevliegtuigen en militaire missies naar de luchtmachtbasis Incirlik in het zuiden van Turkije begroette onder de verzekeringsmaatregelen van de NAVO. aangepast aan Ankara.

©TURKINFO.NLFACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum