Reklam
Reklam

Turkije is hard op weg om een van de 10 grootste landen ter wereld te worden op het gebied van hernieuwbare energie

Fatih Birol, voorzitter van het Internationaal Energie Agentschap, met deze groei zal Turkije naar verwachting tegen 2027 stijgen naar de 10e plaats van de landen met de hoogste hernieuwbare energiecapaciteit ter wereld, na China, de VS, India, Duitsland, Brazilië, Spanje, Japan, Australië en het Verenigd Koninkrijk.

Turkije is hard op weg om een van de 10 grootste landen ter wereld te worden op het gebied van hernieuwbare energie
Editör: Turkinfo.nl
06 Aralık 2022 - 09:24
Reklam

Fatih Birol, voorzitter van het Internationaal Energie Agentschap, verklaarde dat zij een groei van 64 procent voorzien in de capaciteit van Turkse hernieuwbare energie in de komende 5 jaar.
Birol zei dat hernieuwbare energie de afgelopen 20 jaar zeer snel is gegroeid in de wereld en zei dat deze groei in de komende 5 jaar een buitengewoon punt zal bereiken, vooral met het effect van de energiecrisis.

Birol deelde de informatie dat de wereldwijde capaciteit voor hernieuwbare energie de komende 5 jaar met 2.400 gigawatt zal toenemen en zei:

"Deze groei is bijna gelijk aan de groei van de afgelopen 20 jaar en de huidige elektriciteitscapaciteit van China. Er zijn twee redenen voor deze buitengewone groei. Ten eerste beschouwen veel landen hernieuwbare energie niet alleen als milieuvriendelijk, maar ook als een zeer belangrijke optie voor energievoorzieningszekerheid Ten tweede "De reden is dat de kosten van hernieuwbare energie veel lager zijn dan de prijzen van fossiele brandstoffen. Met andere woorden, hernieuwbare energie is economisch een belangrijke keuze geworden. In dit opzicht zien we dat hernieuwbare energie een periode van buitengewone groei tegemoet gaat."

Voorzieningszekerheid en lagere kosten zijn belangrijke factoren achter de groei van hernieuwbare energie
Birol merkte op dat de signalen even positief zijn met betrekking tot de financiering van investeringen in hernieuwbare energie en zei dat veel regeringen een ongekende steun hebben gegeven aan hernieuwbare energie.

Birol, die verklaarde dat vooral de vier grote economieën, China, India, de VS en de EU investeringen in hernieuwbare energie financieel ondersteunen en investeerders zeer gunstige voorwaarden bieden, zei: "Daarom zet de groei zulke grote stappen. Klimaatverandering is momenteel de belangrijkste factor achter de groei van hernieuwbare energie. De belangrijkste factor is energiezekerheid en het feit dat hernieuwbare energie goedkoper is dan andere brandstoffen." gebruikte de zinnen.

75% van de groei in Turkije komt van zon en wind
Opmerkend dat de groei van hernieuwbare energie in de wereld ook in Turkije te zien is, deelde Birol de volgende voorspellingen van het IEA met betrekking tot Turkije:

“We zien dat hernieuwbare energie in Turkije in 5 jaar tijd met 64 procent zal groeien. Met deze groei wordt Turkije de vierde hernieuwbare energiemarkt van Europa en zal het ook in de top 10 van de wereld staan. 75 procent hiervan de groei van hernieuwbare energie zal komen van wind en zon. Ook de groei van geothermie in Turkije is erg hoog. Turkije loopt op bijna dezelfde manier voorop als Indonesië."

Volgens de bevindingen met betrekking tot Turkije in het rapport van het IEA, wordt verwacht dat de capaciteit van Turkije voor hernieuwbare energie tegen 2027 in totaal 90 gigawatt zal bereiken, met een toename van 64 procent. Terwijl zonne-energie met 49% voorop loopt in de totale capaciteitstoename, wordt voorspeld dat windenergie 24% van deze toename zal uitmaken.

Met deze groei zal Turkije naar verwachting tegen 2027 stijgen naar de 10e plaats van de landen met de hoogste hernieuwbare energiecapaciteit ter wereld, na China, de VS, India, Duitsland, Brazilië, Spanje, Japan, Australië en het Verenigd Koninkrijk.

©TURKİNFO.NL

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum