Turkije stuurt een ambulance vliegtuig voor een Turks/Zweeds corona patiënt van 48 jaar

Nadat in Zweden een turks-persoon uit ziekenhuis werd weg gestuurd met pijnstillend tabletten in kritieke toestand, heeft de persoon naar Turkijë gebeld . De minister van volks gezondheid heeft ambulance vliegtuig gestuurd . 

Turkije stuurt een ambulance vliegtuig voor een Turks/Zweeds corona patiënt van 48 jaar
26 Nisan 2020 - 10:14

Turkije heeft een ambulancevliegtuig gestuurd om een van zijn burgers naar huis te brengen die niet in Zweden is behandeld, hoewel hij positief testte voor het coronavirus, zei de minister van volksgezondheid van Ankara zondag.

Fahrettin Koca gaf het vliegtuig het bevel om Emrullah Gulusken, 47, en zijn vier kinderen uit Malmö naar Turkije terug te brengen.

Gulusken's dochter, Samira, deelde een video op sociale media over de situatie van haar vader en vroeg om hulp. Ze zei dat nadat haar vader koorts en kortademigheid had ervaren, ze ziekenhuizen belde, maar niet werd teruggebeld.

De Turkse ambassade in Stockholm en het voorzitterschap van de Turken in het buitenland en aanverwante gemeenschappen (YTB) namen contact op met de familie en Koca sprak met de jongere Gulusken.
'Nadat een arts thuiskwam en mijn vader controleerde, belde hij de ambulance en vroeg of hij naar het ziekenhuis kon worden gebracht. Nadat hij in het ziekenhuis was opgenomen, kreeg hij de diagnose COVID-19. Desondanks stuurden ze mijn vader terug naar huis', vertelde ze. Anadolu Agency.

Nadat COVID-19 in december vorig jaar uit China was ontstaan, heeft het zich verspreid naar minstens 185 landen en regio's. Europa en de VS zijn momenteel de zwaarst getroffen regio's.

De pandemie heeft wereldwijd meer dan 202.600 gedood, met een totaal aantal infecties van bijna 2,9 miljoen, terwijl een overschot van 816.200 patiënten is hersteld.

#İsveç #Kovid-19 #Coronavirus #Koronavirüs #Türkiye # ambulans # Zweden #turks # ambulancevliegtuig

©MD     
TURKİNFO.NL


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum