Reklam
Reklam

Turkije telt fors meer veelbelovende startups op gebied van kunstmatige intelligentie

Met een jaarlijkse groei van 8% in de afgelopen drie jaar, groeit het aantal startup(dat zich op kunstmatige intelligentie, oftewel AI) sneller dan elke andere sector.

Turkije telt fors meer veelbelovende startups op gebied van kunstmatige intelligentie
Editör: Turkinfo.nl
29 Ocak 2022 - 11:40
Reklam

Ecosysteem voor kunstmatige intelligentie in Turkije blijft groeien. 
Hoewel het aantal startups dat is opgenomen in de "Initiatives Map" van het Turkey Artificial Intelligence Initiative (TRAI) sinds 2017 continu is toegenomen, bereikte het aantal startups op het gebied van kunstmatige intelligentie in het land 226 vanaf januari 2022.

Ali Taha Koç, president van het bureau voor digitale transformatie van het voorzitterschap, deelde op zijn Twitter-account de startups op het gebied van kunstmatige intelligentie die zijn opgenomen in de "Initiatives Map" van het Turkse Artificial Intelligence Initiative. 

Koç stelt dat het aantal startups op het gebied van kunstmatige intelligentie de afgelopen 3 maanden met 9,7 procent is toegenomen: "Momenteel ontwikkelen in totaal 226 startups nieuwe technologieën op het gebied van kunstmatige intelligentie, zoals beeldverwerking, machine learning, foresight en data-analyse, en zijn op weg om een eenhoorn te worden." gebruikte de uitdrukking.

Het aantal startups dat is opgenomen in de "Initiatives Map" is gestegen tot 112 in maart 2020, 145 in november 2020 en 206 in oktober 2021.
In de afgelopen 3 maanden hebben 20 extra startups zich aangesloten bij het ecosysteem, waardoor het aantal van deze startups op 226 komt.

Van de kunstmatige-intelligentie-initiatieven die in Turkije actief zijn, zijn 64 beeldverwerking, 43 machinaal leren, 37 zijn vooruitziendheid en data-analyse, 20 chatbots en conversatie kunstmatige intelligentie, 19 natuurlijke taalverwerking, 9 optimalisatie, 9 Ze werken aan robotprocessen automatisering, 9 over autonome voertuigen, 6 over zoekmachines en zoekassistenten, 5 over slimme platforms en 5 over internet of things.

'Turkije nam voor het eerst deel aan 'super league''
In zijn verklaring aan de AA-correspondent verklaarde Koç dat volgens de "Startups.watch Year 2021 Evaluation", Turkije vorig jaar voor het eerst deelnam aan de "super league" en het 10e land was dat de meeste investeringen aantrok van alle Europese landen.
Verwijzend naar de nationale strategie voor kunstmatige intelligentie (UYZS), de eerste strategie van Turkije op het gebied van kunstmatige intelligentie en die betrekking heeft op de jaren 2021-2025, zei hij:

Onderzoeksactiviteiten op dit gebied ondersteunen ondernemerschap en innovatie om het ecosysteem van kunstmatige intelligentietechnologie te ontwikkelen, met name taalverwerking, beeldverwerking en beslissingsondersteunende systemen.
©TURKINFO.NL


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum