Reklam

Turkse Ambulance vliegtuigen vervoeren 13 duizend 237 patienten in 9 jaar

De 4 ambulance vliegtuigen, die in dienst van de Turkse ministerie van gezondheid gratis service bieden in het binnen- en buitenland, hebben in 9 jaar tijd 13 duizend 237 patienten vervoert. De ambulance vliegtuig, die levens redt, heeft laatst 2 Turkse patienten vanuit Roemenie vervoert naar Turkije.

Turkse Ambulance vliegtuigen vervoeren 13 duizend 237 patienten in 9 jaar
Editör: Turkinfo.nl
03 Eylül 2019 - 18:42

Deze 4 vliegtuigen vervoeren Turkse patienten vanuit verschillende plekken in het binnenland maar ook uit het buitenland naar Turkije. De vliegtuigen, 2 geinstalleerd in Istanbul en 2 in Ankara, gaan gelijk op pad als blijkt dat een patient behoefte heeft aan transport vanuit de lucht.

De vliegtuigen hebben alle ingredienten in huis die een gewone ambulance ook heeft en kan ingrijpen in alle gevallen waar een gewone ambulance ook in voorziet, bijvoorbeeld hart aanvallen.30 duizend 982 vlieguren vanaf 2010 

De vliegtuigen doen dienst sinds 16 april 2010 en hebben sindsdien 30 duizend 982 vlieguren staan.

In de 9 jaar zijn in totaal 13 duizend 237 patienten vervoert met deze vliegtuig ambulances, waarvan 647 patienten uit het buitenland en 780 patienten voor orgaan donatie.

De vliegtuigen leveren gratis deze dienst en hebben aan boord een dokter een EHBO deskundige en een piloot. Met de patient kan nog 1 persoon mee in de vliegtuigen.

Laatst zijn 2 patienten vanuit Roemenie vervoert naar Turkije die betrokken zijn geweest bij een verkeersongeluk."Diensten geleverd aan totaal 13 duizend 237 zieken"

Er zijn in Turkije 4 ambulance vliegtuigen. Hiervan staan 2 in Istanbul en 2 in Ankara. De 2 vliegtuigen die in Istanbul staan hebben de capaciteit om ieder 2 patienten tegelijk te vervoeren.

Een vliegtuig in Ankara heeft de capaciteit om 1 patient te vervoeren, terwijl de andere de capaciteit heeft om 4 patienten tegelijk te vervoeren en lange afstanden kan vliegen.

Een team van doktoren en EHBO deskundigen staan paraat om in geval van een melding direct tot actie over te gaan. 

De vliegtuigen doen dienst sinds 16 april 2010 en hebben in totaal 30 duizend 982 vlieguren erop zitten. In totaal zijn 13 duizend 237 patienten vervoert, waarvan 647 uit het buitenland en 780 orgaan vluchten.

Laatste jaar zijn 667 vluchten gerealiseerd."EHBO diensten in vliegtuigen zoals gewend in het ziekenhuis"

De vliegtuigen doen dienst vanuit dezelfde alarmnummer 112. Vanuit 112 komen de verzoeken binnen als bekend is geworden dat er een noodzaak is om een patient middels de 

vliegtuig te vervoeren. De alarmcentral geeft alle informatie door, zodat de bemanning gedurende de vlucht naar de patient alle nodige voorbereidingen kan treffen in de vliegtuig voor de juiste zorg.

In geval er problemen ontstaan met de gezondheid van de patient zijn alle voorzieningen aanwezig in de vliegtuig om dezelfde ingrepen te kunnen doen zoals men gewend is bij de EHBO post van een ziekenhuis.

De Turkse bevolking heeft meerdere malen te kennen gegeven trots te zijn dat Turkije deze diensten heeft.@MD

Berichtgeving met bron Turkinfo en @MD mogen niet gepubliceerd en/of gebruikt worden zonder schriftelijke toestemming.FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum