Turkse COVID-vaccin "Turkovac" goedgekeurd, Turkije start massaproductie

Turkije lanceerde woensdag massaproductie van zijn in eigen land ontwikkelde COVID-19-vaccin Turkovac na goedkeuring van gezondheidsautoriteiten.

Turkse COVID-vaccin "Turkovac" goedgekeurd, Turkije start massaproductie
Editör: Turkinfo.nl
23 Aralık 2021 - 09:05

Minister van Volksgezondheid Fahrettin Koca kondigde aan dat Turkije hierbij een van de negen landen die een covid-19-vaccin produceren.

Turkije ondernam snel actie toen in maart 2020 het eerste geval van coronavirus in het land werd gemeld en lanceerde studies om zijn eerste vaccin te ontwikkelen om de uitbraak te bestrijden.

Duizenden vrijwilligers die niet waren geïnfecteerd met COVID-19 of niet eerder waren gevaccineerd, kregen Turkovac als onderdeel van de fase 3-onderzoeken.
In oktober van dit jaar kreeg Turkovac een boosterinjectie. Vrijwilligers die eerder twee doses van het Chinese Sinovac-vaccin kregen, kregen Turkovac of Sinovac, afhankelijk van hun persoonlijke voorkeur.

Massaproductie gestart
Op 25 november zei minister van Volksgezondheid Fahrettin Koca dat de autoriteiten een aanvraag hadden ingediend voor goedkeuring voor gebruik in noodgevallen van Turkovac, en deze werd de volgende maand verleend door het Turkse Agentschap voor Geneesmiddelen en Medische Hulpmiddelen.

Tijdens een toespraak op woensdag in de vaccinproductiefaciliteit in de provincie Sanliurfa in het zuidoosten van Turkije, merkte Koca op dat de massaproductie van Turkovac was gelanceerd.

Met deze laatste ontwikkeling is Turkije het negende land ter wereld geworden dat in staat is zijn eigen COVID-19-vaccin te produceren.

Gemeenschappelijk gebruik van Turkovac zal naar verwachting voor het einde van dit jaar beginnen. Met zijn binnenlandse vaccin wil Turkije een einde maken aan zijn afhankelijkheid van buitenlandse actoren met betrekking tot de aanschaf van COVID-19-vaccins en helpen bij de distributie van vaccins naar landen die er nog geen toegang toe hadden.

©TURKINFO.NL


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum