Turkse elektrische SUV Togg domineert de verkoop van elektrische auto's in april met de één op de twee verkochte auto's

Turkije zet zijn opmerkelijke opmars voort in de elektrische auto-industrie, waarbij de Togg een dominante speler blijft. Volgens gegevens samengesteld door de AA-correspondent uit de Automotive Distributors and Mobility Association (ODMD), heeft Turkije in april opnieuw zijn positie als leider in elektrische autoverkoop bevestigd, met een totaal van 3.003 verkochte eenheden.

Turkse elektrische SUV Togg domineert de verkoop van elektrische auto's in april met de één op de twee verkochte auto's
Editör: Turkinfo.nl
05 Mayıs 2024 - 20:56 - Güncelleme: 05 Mayıs 2024 - 21:04

De verkoop van "volledig elektrische" auto's steeg met 266,2 procent

In een tijd waarin de verkoop van auto's en lichte bedrijfsvoertuigen met 22,3 procent daalde tot 75.919 eenheden in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, bleef de elektrische autoverkoop stijgen. In april alleen al steeg de verkoop van volledig elektrische auto's met een opmerkelijke 266,2 procent tot 6.097 eenheden. Dit vertegenwoordigt een aanzienlijke verschuiving in de markt, waarbij het aandeel volledig elektrische voertuigen in de totale verkoop steeg van 2,2 procent vorig jaar tot 9,9 procent.

Een opmerkelijke prestatie binnen deze opkomende markt is de consistentie van de Togg T10X, die zijn marktleiderschap handhaafde met 3.003 verkochte eenheden in april. Dit vertegenwoordigt een marktaandeel van 49,25 procent, wat betekent dat de helft van elke twee verkochte elektrische auto's een Togg T10X was. Met een marktaandeel van 35,29 procent in de eerste vier maanden van het jaar blijft Togg een dominante kracht binnen de industrie.

Terwijl de Togg T10X zijn dominantie voortzet, zijn er ook andere merken die opkomen. In april volgden de SsangYong Torres met 739 verkochte eenheden en de BMW X1 met 361 verkochte eenheden op de ranglijst van meest verkochte elektrische modellen.

Hoewel de elektrische auto-industrie wereldwijd evolueert, blijft Turkije een opvallende speler dankzij zijn vooruitstrevende benadering en de opkomst van merken zoals Togg, die een nieuw tijdperk van mobiliteit vertegenwoordigen.

De toekomst van elektrische auto's in Turkije lijkt veelbelovend, met de Togg als pionier in deze opkomende markt.

©TURKİNFO.NL

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum