Turkse Federatie Nederland roept in Rotterdam de Turken op te stemmen

De Turkse Federatie Nederland heeft een vergadering omtrent de komende verkiezingen in Nederland georganiseerd in een van zijn vestigingen in Rotterdam Noord, Versam.

Turkse Federatie Nederland roept in Rotterdam de Turken op te stemmen
Editör: Turkinfo.nl
10 Şubat 2017 - 05:27

De vergadering is drukbezocht en de gezamenlijke bericht van alle sprekers was dat iedereen gebruik moest maken van zijn stemrecht in Nederland om op 15 maart aanstaande te stemmen.



De opening van de vergadering werd gedaan door de voorzitter van de Turkse Federatie Nederland, Murat Gedik. Nadat de voorzitter iedereen welkom had geheten nam de ervaren politicus Kaya Turan Koçak het woord over om tijdens de vergadering iedereen het belang van het stemmen toe te lichten en uitleg te geven hoe gestemd kan worden.



Na de openingsgesprek en uitleg over het stemmen nam Emine Bozkurt, lid van de Partij van de Arbeid, het woord over, gevolgd door Kürşad Bal, voorzitter van partij Verenigd Arnhem. De avond werd gesloten door de speech van Selçuk Öztürk van partij DENK.



In het kort de berichten van de verschillende sprekers:



Voorzitter Turkse Federatie Nederland Murat Gedik



Het valt op dat ondanks dat het algemeen gemeengoed is om te mogen in stemmen, sinds 1986 ook voor de allochtonen in Nederland, dat heel veel mensen met een allochtoon achtergrond helaas niet gebruik maken van dit recht.  De voorzitter geeft aan de Turken in Nederland inmiddels niet meer weg te denken zijn van deze samenleving en daarom ook hun stem moeten laten horen. Dit begint uiteraard bij het stembureau en 15 maart hebben we hiertoe de kans.



Kaya Turan Koçak



Wij leven nu in Nederland en het recht dat we in 1986 hebben gekregen moeten we ook gebruiken. Niet alleen als kiezer, maar ook als kiesbaar. In Nederland zullen op 15 maart aanstaande 28 partijen deelnemen aan de verkiezingen verdeeld over 20 regio’s. Gemiddeld moet een kandidaat ongeveer 62.829 stemmen krijgen om een zetel te krijgen in de Tweede Kamer.



De Turken in Nederland hebben in de laatste verkiezingen met 86.885 een percentage van 47,3 procent weten te halen wat betreft opkomst.  



De ervaren politicus Emine Bozkurt (PvdA) met Turkse afkomst



Emine Bozkurt geeft een voorbeeld van een voetbalwedstrijd en geeft in dit voorbeeld aan dat we de incidenten van de afgelopen periode niet vanuit de tribune moeten aanzien, maar dat we het spel op het speelveld moeten spelen.



Verder geeft mevr. Bozkurt aan dat ze in Nederland opgegroeid is als een kind van een arbeidersfamilie en dat ze in die hoedanigheid heel ver is gekomen en vele tientallen projecten in Nederland heeft gerealiseerd.



Ze heeft altijd gestreefd naar gelijkheid in de maatschappij en heeft altijd discriminatie, in welke vorm dan ook, verafschuwd. Altijd heeft ze er werk van gemaakt om achterstand weg te werken en gelijkheid in de maatschappij te hebben.



Wij willen onze politie verder opleiden om ervoor te zorgen dat de politie in de maatschappij niet selectief mensen aanhoudt en bedrijven binnenvalt voor controles.  We willen ook ervoor zorgen dat binnen de politie-eenheid meer diversiteit aan afkomst is wat dit ook verder gaat bevorderen.



Ook willen we investeren in de discriminatie die vandaag de dag speelt bij het solliciteren bij bedrijven, maar ook de stappen erna om carrière te maken binnen een bedrijf.



 Het maakt niet uit op wie we stemmen op 15 maart, maar we moeten wel als geheel bij elkaar blijven en ernaar steven als geheel te opereren, ook al hebben we niet altijd allemaal dezelfde visie.



Kürşat Bal van Verenigd Arnhem



Ook Kürşat Bal van Verenigd Arnhem is even kort aan het woord geweest. Zijn nadruk lag hem vooral in het feit dat in Nederland de discriminatie en verrechtsing aan het groeien is. Hiermee wil dhr. Bal aangeven dat we verplicht zijn om in deze samenleving ook een aandeel te hebben in de politiek.



Selçuk Öztürk van partij DENK



Selçuk Öztürk geeft aan gehoor gegeven te hebben aan zijn stemmers die altijd aangeven dat de mensen uit het politiek enkel hen bezoeken van stemperiode tot stemperiode. Als partij DENK wordt jaarlijks 80.000 kilometer afgelegd om te luisteren naar de mensen en hun problemen. We willen graag naar onze mensen gaan en naar hun luisteren, aldus Öztürk.



Verder geeft Öztürk aan dat het onmogelijk is om overal te komen en te zijn en geeft aan dat hiervoor een taak weggelegd is aan de vestigingen/ voorzitters van de verschillende vestigingen van de Turkse Federatie in Nederland.



In zijn gesprek geeft Öztürk aan dat de peilingen in Nederland niet altijd juist zijn; in de meeste peilingen worden de stemmen van de allochtonen niet meegenomen.



Integratie wordt in de Nederlandse politiek altijd genoemd als een probleem, echter hoe kan men in Nederland verwachten dat de Turkse bevolking kan integreren als ze al niet geaccepteerd worden. Dit is de reden waarom DENK ervoor gekozen heeft een onderzoek te starten naar de acceptatie niveau in Nederland, terwijl andere partijen een onderzoek starten naar de integratie in Nederland.



Tijdens de stemmingen over de Armenië kwestie in de Tweede Kamer waren maar 2 tegen stemmen, dit waren de 2 stemmen van mij en Tunahan Kuzu. Laten we dit niet vergeten, hetzelfde geldt ook voor de discussies omtrent terrorisme. Het wordt ons telkens moeilijk gemaakt om de aandacht te krijgen op deze punten in de kamer.



Belangrijk is om niet te denken wat kan DENK nu met 2 zetels betekenen in de kamer, soms hebben de partijen net die 2 zetels nodig om een wetgeving erdoor te krijgen en dan weten ze ons goed te vinden. Laten we daarom proberen om deze 2 zetels te vergroten.



Laten we niet vergeten dat we in Nederland een minister-president hebben die keihard oprotten durft te roepen. Het is nu tijd om te kiezen tussen stemmen en geschiedenis schrijven of niet stemmen en verdwijnen in de geschiedenis.



©MD



Alle berichten met bron Turkinfo en @MD mogen zonder toestemming niet gepubliceerd of gebruikt worden


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum