Turkse Getir heeft flitsbezorger Gorillas overgenomen

'Markten gaan op en neer, maar consumenten houden van onze service en gemak is een blijvertje', zegt oprichter Nazim Salur Het in Turkije gevestigde boodschappenbezorgbedrijf Getir heeft vrijdag aangekondigd dat het de Duitse firma Gorillas heeft overgenomen.

Turkse Getir heeft flitsbezorger Gorillas overgenomen
Editör: Turkinfo.nl
10 Aralık 2022 - 09:57
Reklam
"Als wereldwijde pionier op het gebied van ultrasnelle boodschappenbezorging zijn we trots om aan te kondigen dat we het in Berlijn gevestigde on-demand boodschappenbezorgbedrijf Gorillas hebben overgenomen", aldus Getir in een verklaring op LinkedIn.

"Deze overname bevestigt opnieuw onze toewijding en toewijding aan de sector op lange termijn, en onderstreept hoe het leidt tot consolidatie in de industrie. Het stelt ons in staat om een ​​nog betere service te bieden aan onze waardevolle klanten en bevestigt onze overtuiging dat deze sector een mooie toekomst tegemoet gaat. ', voegde het eraan toe.

Hoewel het bedrag dat voor de deal is betaald niet is bekendgemaakt, meldde The Financial Times dat het ongeveer $ 1,2 miljard waard was.

Getir is een pionier op het gebied van snelle on-demand boodschappenbezorging met zijn unieke leveringsmodel in minuten, aangezien het eerder dit jaar ook Europa's eerste decacorn voor boodschappenbezorging werd - een relatief nieuw bedrijf dat minstens $ 10 miljard waard is. De totale waardering steeg in maart tot $ 11,8 miljard met meer dan 35.000 werknemers.

"Markten gaan op en neer, maar consumenten houden van onze service en gemak is er om te blijven. De supersnelle bezorging van boodschappen zal de komende jaren gestaag groeien en Bring zal leiden in deze categorie die het 7 jaar geleden heeft gecreëerd," Nazim Salur, de oprichter van het bedrijf, zei in een verklaring.

Mede-oprichter Mert Salur zei op LinkedIn: "Getir neemt Gorillas over terwijl we uitkijken naar de toekomst van ultrasnelle bezorging van boodschappen in Europa en daarbuiten. We zullen ons best doen om mensen die van Gorillas komen te verwelkomen, aangezien we vastbesloten blijven om door te gaan met het herdefiniëren van de industrie van kruidenierswaren."

Bring werd in 2015 opgericht als 's werelds eerste ultrasnelle bezorgservice voor boodschappen, actief in negen landen op drie continenten, waaronder het VK, Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, Nederland, Portugal, de VS en Turkije.

De in Berlijn gevestigde startup Gorillas werd in 2020 opgericht tijdens de coronaviruspandemie, terwijl het in mei van dit jaar honderden banen schrapte. Het bedrijf is volgens de website actief in zes landen in Europa en in meer dan 40 steden, waarvan de meeste in Duitsland en Nederland.


©TURKİNFO.NL

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum